Лайм

Топ-3 кольори, які роблять людей більш привабливими з погляду моди і психології

Беріть на замітку!

Колір одягу відіграє важливу роль у сприйнятті зовнішності людини. Наприклад, білі та яскраві тони повнять та візуально підкреслюють проблемні місця, а темні та монохромні образи роблять жінку стрункішою. Також за допомогою гардеробу можна підвищити рівень своєї привабливості.

Дослідження 2021 року, опубліковане в журналі Color Research & Application, визначило, які кольори роблять людей привабливішими. Вивчивши 14 кольорів Pantone та онлайн-анкети 146 респондентів, експерти дійшли висновку, що найпривабливішим кольором з погляду моди є чорний.

Фото: Getty Images

У дослідженні наголошується, що зазвичай чорний колір не очолював список колірних переваг, "оскільки чорний колір часто викликає негативні асоціації". Але експерти пояснили, що у своєму новому дослідженні вони прагнули "продемонструвати нові тенденції колірних уподобань в епоху цифрових технологій". І зрозуміло, що популярність чорного кольору останніми роками зросла як серед дизайнерів, так й серед споживачів.

Чорний колір - найпривабливіший і з погляду психології. За словами фахівців, одяг чорного кольору охарактеризує людину як сильну особистість.

"Чорний колір асоціюється з владою та авторитетом. Носіння чорного кольору може підсвідомо справити на оточуючих враження, що ви сильна і відповідальна людина, - пояснює б'юті-експерт Ешлі Грейдер, керівник одного з найбільших у світі каталогів шкіл краси. - А люди, які мають владу та авторитет, часто вважаються більш привабливими, ніж ті, хто їх не має".

Фото: Getty Images

Ембер Лі, експерт зі стосунків із більш ніж 20-річним стажем та генеральний директор Select Date Society, розповідає, що вона часто рекомендує своїм клієнтам одягати одяг чорного кольору на перше побачення.

"Ми часто пропонуємо жінкам одягати маленьку чорну сукню, а чоловікам - чорну класичну сорочку або чорний блейзер, - каже вона. - Вибравши чорний колір, ви не помилитеся, тому що він спрощує вибір чудового вбрання для побачення. Чорний - елегантний, витончений та стильний".

Фото: Getty Images

Другий за привабливістю колір - рожевий, за ним слідує жовтий колір. Учасники опитування часто воліють носити одяг цих відтінків.

Фото: Getty Images

У свою чергу найменш привабливими кольорами визначено сірий та коричневий.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Бояться бути покинутими: знаки Зодіаку, які можуть бути власниками у стосунках

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які звикли демонструвати домінуючу поведінку у стосунках - у списку опинилися Тельці, Скорпіони, Леви

Ніжні сосиски в тісті з листкового тіста: приготуйте їх за цим простим рецептом

Як у домашніх умовах зробити смачні сосиски в листковому тісті, щоб урізноманітнити своє звичне меню або взяти їх із собою на перекус

Як позбутися довгоносика на полуниці: народний спосіб боротьби зі шкідником

За допомогою яких перевірених народних методів можна позбутися довгоносика на полуниці до цвітіння та плодоношення, а також після