Лайм

Як носити чорний одяг, щоб не виглядати старшою за свій вік

Не дозволяйте чорному відтягувати колір від свого обличчя

Чорний колір після 50 років варто носити з обережністю, оскільки він візуально робить жінку старшою. При цьому зовсім відмовлятися від чорного не варто: це універсальний колір, який приховує проблемні місця фігури і завжди виглядає модно. Розповідаємо, як носити чорний, щоби не жертвувати ані стилем, ані свіжим виглядом.

Фото: instagram.com/penny_hill_silvermodel

З віком шкіра втрачає пігментацію і стає блідішою, тому чорний колір у портретній зоні може зіпсувати колір обличчя, підкреслити втому та зморшки. Іншими словами, найпрактичніший варіант одягу може виявитися не найприємнішим для нашої зовнішності.

Якщо чорна річ має гладку текстуру без декоративних елементів, вона може візуально перетворити вас на темну розмиту пляму. Використовуйте аксесуари контрастного кольору, наприклад яскравий шарф або берет, великі сережки або намисто.

Фото: instagram.com/raspberry_flavoured_windows

Ще один спосіб носити чорне, щоб у ньому не загубитися, — обирати речі із принтом. Так монотонний колір буде розбитий привабливим візерунком, наприклад клітинкою, горошком або тонкою смужкою.

Фото: instagram.com/pilardearce

Фото: instagram.com/penny_hill_silvermodel

Текстура - ще один спосіб додати чіткості чорним деталям. Навіть якщо річ повністю чорна, без вкраплень іншого кольору, текстура зловить світло та створить додатковий об'єм. Вдалі варіанти – складки, рюші, жаккард, мереживо, шкіра.

Фото: instagram.com/penny_hill_silvermodel

Фото: instagram.com/violeta.zuvela

Одне з класичних поєднань для невимушеного та стильного образу – це поєднання чорного та джинсової тканини. Так, ви можете вибрати джинсову сорочку та чорні штани, або чорний светр та сині чи блакитні джинси.

Фото: instagram.com/penny_hill_silvermodel

Використовуйте колорблокінг – прийом геометричного поєднання різних монохромних кольорів, який у 2022 році особливо актуальний. З чорним чудово поєднуються м'які пастельні відтінки (блакитний, рожевий, бежевий, оливковий) та яскраві насичені кольори (фуксія, лаймовий, бірюзовий, жовтий, червоний).

Фото: instagram.com/pilardearce

Фото: instagram.com/zincmoon

Фото: instagram.com/pilardearce

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чим підживити полуницю під час і після цвітіння: поради досвідчених дачників

Якими мінеральними та органічними добривами можна підгодувати полуницю під час цвітіння та після нього, а також як їх застосовувати

Холодник замість окрошки: як приготувати на кефірі з вареними яйцями

Як у домашніх умовах приготувати смачну холодну першу страву, щоб урізноманітнити своє звичне меню та побалувати близьких

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії