Лайм

7 старомодних прийомів у макіяжі, які додають жінці віку

Не використовуйте бьюті-техніки, які старять

Макіяж здатний підкреслити природну красу і зробити обличчя виразнішим. Однак неправильне застосування декоративної косметики може все зіпсувати та надати зайвих років. Помилки в макіяжі допускають не лише юні дівчата, а й жінки у віці. Нижче розглянемо кілька технік у мейкапі, які не варто робити, якщо хочете виглядати молодо та свіжо.

Мерехтливі тіні

Невелике мерехтіння на повіках – гарна ідея для молодих дівчат. Жінкам зрілого віку краще відмовитися від цієї техніки. "Міготливі тіні для повік у складці та надбрівній дузі зрілих очей підкреслять зморшки", - сказала журналу Best Life косметолог Стефані Джонс, власниця бутіка The Blushery у Біконі, Нью-Йорк.

В якості альтернативи експерт пропонує використовувати матові тіні у складці і трохи мерехтіння на найгладшій частині повік, щоб вони виділялися і здавалися яскравішими.

Фото: Getty Images

Топ-7 модних помилок, які візуально роблять жінку старшою.

Нанесення рум'ян високо на вилиці

Рум'яна дійсно здатні підкреслити вилиці, проте надто яскравий рум'янець може додати роки вашому обличчю. Замість виразних смужок від вилиці до скроні, Джон рекомендує нанести на яблучка щік кремові рум'яна і розтушувати їх пензлем або кінчиками пальців до вилиць. В результаті ви отримаєте природний рум'янець, який буде доречний у будь-якому віці.

Фото: Getty Images

Використання підводки для очей на нижніх повіках

Макіяж "єнота", можливо, був хітом на початку 2000-х, але сьогодні підводка на нижніх повіках - застарілий прийом у макіяжі. Тому, якщо ви не хочете виглядати старшою, не використовуйте цю техніку. Щоб виділити очі і зробити їх відкритими, профарбуйте чорним олівцем верхню повіку.

Фото: Getty Images

Малювання брів

"Звичайно, користуватися олівцем для брів можна, але наносити його потрібно правильно, - каже Джонс. - Уникайте малювання двох ліній у формі брів, тому що це дуже застарілий прийом. Натомість використовуйте загострений олівець для брів, щоб зробити легкі штрихи, схожі на волоски, вздовж природної форми брів, щоб заповнити рідкісні області та покрити сиві чи білі фолікули".

Косметолог додала, що якщо ви боїтеся перестаратися з олівцем, тоді використовуйте тіні для брів та скошену кисть.

Дізнайтеся, як правильно малювати брови олівцем та тінями.

Фото: Getty Images

Товстий шар тональної основи

Часто жінки припускаються помилки, вважаючи, що густий шар тонального крему приховає зморшки. Насправді, такий прийом дає протилежний ефект. Якщо на шкірі почали з'являтися перші ознаки старіння, використовуйте тональний засіб з легкою текстурою. Нанесіть невелику кількість основи там, де це необхідно і добре розтушуйте. Це зробить шкіру свіжою та природною.

Фото: Getty Images

Відмова від олівця для губ

Хоча у багатьох людей негативні асоціації з обведеними губами, вибір олівця для губ у тон допоможе виділити вуста і зберегти макіяж.

"Зрілі губи, як правило, мають бляклі краї, через що помада лягає нерівномірно. Це може виглядати трохи неохайним, тому що вона швидко розтікається і виходить за межі рота", - каже Джонс.

Для обережного нанесення використовуйте олівець у тон вашим природним губам, а не помади. Вирівняйте межі губ, не виходячи за межі, а потім нанесіть помаду.

Фото: Getty Images

Декілька шарів туші

Довгі окреслені вії завжди модні. Проте дуже ретельне фарбування утворює на віях грудки, надає їм грубості, старомодності, що неминуче додає віку. Склеєні вії можуть миттєво привернути увагу до зморшок навколо очей. Рішення? Якщо ви виявили, що ваші вії злиплися, використовуйте щіточку для вій, щоб розділити їх.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Молоко корисне для городу: як його використовувати і які рослини поливати

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво на основі молока, а також які рослини та кімнатні квіти можна підживлювати ним

Стейк із молодої капусти – сезонна страва: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати стейк із молодої капусти з грибами та курячим філе, щоб урізноманітнити меню своєї родини  

Полуниця в шоколаді – улюблений десерт: як приготувати в домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати полуницю в білому або молочному шоколаді, щоб порадувати себе та своїх близьких оригінальним десертом