Лайм

Нічого не треба випікати: рецепт вафельного торта з горіхами і згущеним молоком

Десерт готується всього 20-30 хвилин

В умовах відключень електроенергії готувати не просто, і господині все частіше вибирають прості страви та продукти, які довго не псуються. Вафельний торт - чудовий варіант для таких умов, оскільки не потребує випічки та готується за півгодини.

Інгредієнти: 8 круглих вафель, 350 г вареного згущеного молока для начинки та 100 г - на коржі, 100 г чорного шоколаду, 200 г будь-яких горіхів, 200 г хрумкого печива (Марія, Наполеон, вершковий крекер).

Фото: instagram.com/malvalanda

Приготування:

Горіхи (наприклад, волоські або арахіс) обсмажити та охолодити, після чого подрібнити у ступці.

Печиво дробимо на маленькі шматочки, шоколад натираємо на тертці, змішуємо з подрібненими горіхами. Додаємо згущене молоко і ще раз ретельно перемішуємо.

Читайте також: Вафельниця не потрібна: як приготувати трубочки зі згущеним молоком на сковороді.

Одну вафлю змащуємо тонким шаром згущеного молока, повидла або шоколадної пасти, накриваємо другою вафлею, після чого накладаємо начинку. Ретельно вирівнюємо начинку ложкою і притискаємо другою парою вафель. Якщо начинка погано пристає до вафлів, їх можна додатково змастити згущеним молоком.

Повторюємо процедуру та формуємо вафельний торт, який ставимо під прес на 40-60 хвилин. Після цього десерт можна їсти: він виходить дуже смачним та ситним.

Новини партнерів

Читайте також

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

Як у домашніх умовах зробити оригінальні крашанки на Великдень різного кольору за допомогою чаю каркаде, червоноголової капусти та куркуми

Рецепт для справжніх поціновувачів шоколаду: як приготувати шоколадну паску на Великдень

Як у домашніх умовах приготувати вологу паску з двома видами тіста та шоколадною скоринкою, щоб здивувати своїх близьких на Великдень  

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем