В умовах відключень електроенергії готувати не просто, і господині все частіше вибирають прості страви та продукти, які довго не псуються. Вафельний торт - чудовий варіант для таких умов, оскільки не потребує випічки та готується за півгодини.
Інгредієнти: 8 круглих вафель, 350 г вареного згущеного молока для начинки та 100 г - на коржі, 100 г чорного шоколаду, 200 г будь-яких горіхів, 200 г хрумкого печива (Марія, Наполеон, вершковий крекер).
Приготування:
Горіхи (наприклад, волоські або арахіс) обсмажити та охолодити, після чого подрібнити у ступці.
Печиво дробимо на маленькі шматочки, шоколад натираємо на тертці, змішуємо з подрібненими горіхами. Додаємо згущене молоко і ще раз ретельно перемішуємо.
Читайте також: Вафельниця не потрібна: як приготувати трубочки зі згущеним молоком на сковороді.
Одну вафлю змащуємо тонким шаром згущеного молока, повидла або шоколадної пасти, накриваємо другою вафлею, після чого накладаємо начинку. Ретельно вирівнюємо начинку ложкою і притискаємо другою парою вафель. Якщо начинка погано пристає до вафлів, їх можна додатково змастити згущеним молоком.
Повторюємо процедуру та формуємо вафельний торт, який ставимо під прес на 40-60 хвилин. Після цього десерт можна їсти: він виходить дуже смачним та ситним.
- Раніше ми розповіли, як приготувати домашній марципан із трьох інгредієнтів.
- Читайте також на theLime, як зробити шоколадну ковбасу з печивом та горіхами.