Лайм

Як приготувати домашній марципан з трьох інгредієнтів: простий рецепт

Спробуйте здивувати сім'ю незвичним десертом

Під час війни деякі господині відмовилися від звичних магазинних солодощів і намагаються готувати для своєї родини різні десерти самостійно. І якщо ви вже робили шоколадну ковбасу з печивом та горіхами, цього разу побалуйте рідних домашнім марципаном. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер troublebaba на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

Інгредієнти на 3 ковбаски вагою 130 г: мигдаль (200 г), цукор (200 г), вода (80 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Беремо сотейник, висипаємо в нього мигдаль та варимо приблизно 1 хвилину. Зливаємо воду і очищуємо від шкірки весь мигдаль вона повинна легко зніматися.

Викладаємо горіхи на паперові рушники, щоб вони просохли.

Потім беремо сковороду, розігріваємо її без олії і підсушуємо мигдаль на ній, але не смажимо. Перекладаємо на тарілку і чекаємо, доки він повністю охолоне. Можна навіть покласти горіхи на 1 годину в морозильну камеру.

Слідом подрібнюємо мигдаль у блендері якомога дрібніше.

Читайте також: Як приготувати смачну чурчхелу з натурального соку.

Для приготування сиропу беремо каструлю з товстим дном, наливаємо в неї воду, насипаємо цукор так, щоб він не потрапив на стінки каструлі.

Доводимо до кипіння, потім варимо на маленькому вогні за температури 118°С. Як перевірити готовність, якщо у вас немає термометра? Потрібно капнути краплю сиропу в холодну воду, якщо він збирається в м'яку кульку, сироп готовий. Перевіряємо, коли сироп стане трохи бурштинового кольору.

Висипаємо мигдальну крихту в глибоку ємність і заливаємо її гарячим сиропом, перемішуємо доти, доки не вийде однорідна пастоподібна суміш. Формуємо ковбаски, поки вони теплі, потім загортаємо їх у плівку.

Залишаємо на ніч у холодильнику, а вранці розрізаємо десерт на порційні шматочки, подаємо до столу та насолоджуємося смаком.

Переглянути цей допис до Instagram

ВІДЕО-РЕЦЕПТИ ДЕСЕРТИ ХЛІБ (@troublebaba)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні