Під час війни деякі господині відмовилися від звичних магазинних солодощів і намагаються готувати для своєї родини різні десерти самостійно. І якщо ви вже робили шоколадну ковбасу з печивом та горіхами, цього разу побалуйте рідних домашнім марципаном. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер troublebaba на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.
Інгредієнти на 3 ковбаски вагою 130 г: мигдаль (200 г), цукор (200 г), вода (80 г).
Приготування:
Беремо сотейник, висипаємо в нього мигдаль та варимо приблизно 1 хвилину. Зливаємо воду і очищуємо від шкірки весь мигдаль – вона повинна легко зніматися.
Викладаємо горіхи на паперові рушники, щоб вони просохли.
Потім беремо сковороду, розігріваємо її без олії і підсушуємо мигдаль на ній, але не смажимо. Перекладаємо на тарілку і чекаємо, доки він повністю охолоне. Можна навіть покласти горіхи на 1 годину в морозильну камеру.
Слідом подрібнюємо мигдаль у блендері якомога дрібніше.
Читайте також: Як приготувати смачну чурчхелу з натурального соку.
Для приготування сиропу беремо каструлю з товстим дном, наливаємо в неї воду, насипаємо цукор – так, щоб він не потрапив на стінки каструлі.
Доводимо до кипіння, потім варимо на маленькому вогні за температури 118°С. Як перевірити готовність, якщо у вас немає термометра? Потрібно капнути краплю сиропу в холодну воду, якщо він збирається в м'яку кульку, сироп готовий. Перевіряємо, коли сироп стане трохи бурштинового кольору.
Висипаємо мигдальну крихту в глибоку ємність і заливаємо її гарячим сиропом, перемішуємо доти, доки не вийде однорідна пастоподібна суміш. Формуємо ковбаски, поки вони теплі, потім загортаємо їх у плівку.
Залишаємо на ніч у холодильнику, а вранці розрізаємо десерт на порційні шматочки, подаємо до столу та насолоджуємося смаком.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, як приготувати домашню халву з трьох інгредієнтів.
- Читайте також на theLime, як зробити смачні іриски в домашніх умовах.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.