Під час війни деякі господині відмовилися від звичних магазинних солодощів і намагаються готувати для своєї родини різні десерти самостійно. І якщо ви вже робили бельгійські вафлі з твердим сиром у вафельниці, цього разу побалуйте близьких трубочками зі згущеним молоком. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер Мирослава на своїй сторінці mir_reid в соцмережі Instagram.
Інгредієнти для трубочок: яйця (3 шт.), цукор (150 г), сіль (щіпка), молоко (100 мл), вершкове масло 82% (100 г), борошно (200 г), ванілін.
Інгредієнти для крему: варене згущене молоко (1 банка), вершкове масло 82% (150 г).
Приготування:
Для приготування такого десерту не знадобиться вафельниця – потрібна звичайна сковорода.
У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо в них цукор і дрібку солі. Збиваємо в пишну білу піну.
Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Борошно просіюємо в окремий посуд через сито.
Додаємо розтоплене масло та молоко в яєчну суміш. Продовжуємо збивати, потім додаємо борошно та ванілін на кінчику ножа. Перемішуємо силіконовою лопаткою.
Читайте також: Як приготувати ніжні сирні кекси з родзинками.
Добре розігріваємо сковороду та викладаємо на неї ложку тіста, 2-3 секунди чекаємо, щоб воно трохи схопилося. Поступово розмазуємо тісто силіконовою лопаткою на всій поверхні, щоб був тонкий шар. Смажимо на невеликому вогні приблизно хвилину до рум'яності. Знімаємо і відразу ж скручуємо в трубочку.
Готуємо крем: вершкове масло з високим відсотком жирності розтоплюємо на водяній бані та вливаємо його в варене згущене молоко, потім ретельно збиваємо міксером.
Охолоджені трубочки начиняємо кремом зі згущеним молоком і подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати домашній марципан із трьох інгредієнтів.
- Читайте також на theLime, як зробити шоколадну ковбасу з печивом та горіхами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.