Лайм

Топ-6 простих способів позбутися неприємного запаху на кухні

Протестуйте лайфхаки у себе вдома

Не завжди приготування їжі пов'язані з апетитними ароматами. Буває, що страви пригоряють, продукти псуються, кухня наповнюється запахом скислої їжі, сміттєвого відра або засміченого зливу. Розповідаємо, як позбутися цих неприємностей народними засобами.

1. Відваріть лимон

Зробіть лимонну пару, щоб нейтралізувати різкі запахи. Просто розріжте лимон навпіл, додайте його в каструлю з окропом і поваріть протягом десяти хвилин. Для більшого ефекту додайте у воду столову ложку харчової соди.

Читайте по темі: Як позбутися вогкості та неприємного запаху в кухонній шафі: корисний лайфхак.

Фото: Getty Images

2. Використовуйте соду та оцет

Якщо після вечері на кухні залишився стійкий неприємний запах, спробуйте залишити на столі одну-дві миски харчової соди або оцту на ніч.

3. Відкрийте вікна

Найчастіше неприємні запахи з'являються на кухні взимку, коли ми рідше провітрюємо приміщення. Проте це один із найкращих і найшвидших способів позбутися запаху – відкрити вікно. Робити це варто також під час приготування страв, що сильно пахнуть, наприклад, смаженої риби.

Читайте на тему: Топ-5 простих способів запобігти появі конденсату на вікнах.

4. Освіжіть раковину

Якщо джерелом смороду є ваша раковина, є кілька способів вирішити цю проблему. Наприклад, прочистити злив можна спеціальним засобом для труб або ж скористатися саморобним очищувачем із соди та оцту. Просто насипте півсклянки соди у злив, залийте 200 мл оцту і закрийте отвір пробкою. Через 2 години промийте раковину великою кількістю води.

Фото: Getty Images

5. Приготуйте ароматизатор

Окрім лимонного відвару, освіжити кухню можна й іншими ароматизаторами. Наприклад, відварити на повільному вогні шкірку цитрусових та яблук, додавши паличку кориці та трохи гвоздики.

6. Використовуйте чайні пакетики

Чай чудово поглинає вологу та запахи, тому деякі господині розвішують біля робочої зони на кухні прості чайні пакетики. Для цього підійде навіть найдешевший чай.

Новини партнерів

Читайте також

Можуть пошкодувати про відвертість: які знаки Зодіаку забагато говорять про особисте

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які діляться особистими таємницями з усіма підряд - Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії, Овни

Чому редиска стає гіркою і як покращити її смак під час вирощування

Через які поширені причини редиска стає гіркою, а також як впоратися із цією проблемою під час вирощування коренеплоду

Пухка паска з цукатами - простий рецепт на Великдень: як її приготувати

Простий рецепт паски на Великдень 2024 на опарі, з додаванням цукатів та цедри – як її приготувати, показала українська фудблогерка