Лайм

Як швидко позбутися неприємного запаху сміттєвого відра: 6 перевірених способів

Що робити, щоб на кухні не було сторонніх "ароматів"

Кожна господиня намагається тримати в чистоті всю квартиру, не застосовуючи дорогих миючих засобів. Раніше ми розповідали, як очистити змішувач від нальоту та плям простими побутовими методами, тепер поділимося дієвими лайфхаками, які допоможуть позбутися неприємного запаху відра для сміття.

Незважаючи на сміттєві пакети, залишки їжі так чи інакше залишаються на відрі й з часом починають неприємно пахнути, особливо в літній період. Щоб не мити відро для сміття щодня, пропонуємо скористатися наступними порадами.

Фото: pixabay.com

Котячий наповнювач

На дно відра насипте трохи наповнювача, а зверху - сміттєвий пакет. Якщо рідина від відходів почне витікати, то наповнювач вбере її разом із неприємним запахом. Змінюйте раз на тиждень або в міру забруднення.

Ефірні масла

Візьміть будь-яку ефірну олію і капніть на серветку або ватний диск. Протріть стінки відра для сміття і залиште змочену тканину на дні. Змінюйте серветку в міру забруднення та зникнення аромату.

Газета

Цей спосіб використовували ще наші мами та бабусі, коли не було сміттєвих пакетів. Постеліть газету на дно відра для сміття і змінюйте її, коли протікає рідина.

Фото: pixabay.com

Розчин оцту

Якщо неприємний запах сміття сильно в'ївся, тоді допоможе оцет, розведений із водою (1:1). Налийте цей розчин у відро і залиште на деякий час. Потім злийте оцтову воду і ретельно вимийте відро зі щіткою та будь-яким мильним розчином. Якщо в домі немає оцту, його можна замінити на лимонну кислоту.

Харчова сода

Сода добре поглинає неприємні запахи. Насипте її під пакет і міняйте за необхідності. Якщо потрібно відмити відро, яке вже просочилося відходами, розведіть соду з водою до отримання густої кашки та цією сумішшю почистіть забруднену тару.

Білизна або інший засіб із хлором

Сильно забруднене відро для сміття можна відмити розчином на основі хлору. Можна використовувати концентрований розчин, а можна розвести із водою. Налийте рідину у відро і дайте постояти деякий час. Потім добре промийте теплою водою.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати