Окрім святкових салатів, традиційного холодця та десерту на Новий рік зазвичай готують канапки – маленькі бутерброди з оригінальною начинкою. Пропонуємо варіанти, які стануть справжньою окрасою столу, сподобаються сім'ї та гостям.
Канапе зі скумбрією та омлетом
Скумбрію в олії розім'яти виделкою, додати ложку майонезу, поперчити та перемішати. Два яйця розбити в миску, перемішати з подрібненою зеленою цибулею, солодким перцем, 2 ст. ложками тертого твердого сиру та столовою ложкою соєвого соусу. Омлет обсмажити на сковороді, сформувати рулетик та нарізати його на шматочки.
Багет нарізати шматочками, злегка обсмажити на сухій сковороді, намазати пасту зі скумбрією, а поверх викласти шматочки омлету.
Канапки з крабовими паличками
3 яйця відварити круто і остудити. Натерти на тертці разом із 2 плавленими сирками. 2 зубчики часнику пропустити через прес, перемішати з яйцями, сирками, 3 ст. ложками майонезу, щіпкою солі та перцю. Намазати бутерброди, прикрасити їх нарізаними крабовими паличками у вигляді квітки, зеленим горошком, кукурудзою та гілочками зелені.
Читайте по темі: Як приготувати тарталетки з печінкою тріски: рецепт тіста та смачної начинки.
Італійські брускетти з помідорами та базиліком
Французький багет нарізати на шматочки і обсмажити з обох боків на сухій сковороді або з крапелькою оливкової олії. Помідори нарізати дрібними кубиками, подрібнити базилік, додати сіль, перець та кілька крапель оливкової олії. Зубчик часнику розрізати та натерти брускетти з одного боку. Зверху викласти помідори із базиліком.
Канапе з тунцем
Банку консервованого тунця відкриваємо та зливаємо сік. У чаші блендера з'єднуємо тунець зі 100 г м'якого вершкового сиру, 1 ст. ложкою білого несолодкого йогурту, 5 маслинами, цедрою половини лимона, солимо і перчимо за смаком. Змішуємо всі інгредієнти до однорідної пасти та намазуємо на підсушені на сковороді шматочки багету.
Канапки з червоною рибою
Багет ріжемо на шматочки і обсмажуємо їх на сухій сковороді. Змащуємо вершковим сиром і викладаємо зверху тонкі скибочки червоної риби (лосось, форель, сьомга). Зверху прикрашаємо петрушкою і подаємо на стіл.
Читайте по темі: Що приготувати на Новий рік, щоб відійти від радянських традицій.
Канапки з сиром та печеними помідорами
Помідори нарізаємо кружальцями, викладаємо на застелене пергаментом деко, змащуємо оливковою олією, солимо, перчимо і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на кілька хвилин, щоб вони підрум'янилися. Шматочки багету змащуємо олією, викладаємо по одному кільцю помідора, шматочку бринзи та листочку базиліка.
- Читайте також яку начинку покласти в тарталетки: ідеї закусок на святковий стіл.
- Раніше ми розповідали, що загорнути в лаваш на закуску: 20 варіантів начинок.