Лайм

Як приготувати на Новий рік прозорий холодець з півня: простий рецепт

Спробуйте зробити нову страву

Холодець - популярна українська страва, яку часто готують на свята. Рецептів його приготування існує безліч: і на основі риби, і на основі курячих крилець, і на основі індички. Цього разу ми розповімо, як зробити прозорий холодець з півня.

Інгредієнти: півень, вода, цибуля, морква (не обов’язково), часник, сіль, шкірки з свинячого сала – за бажанням.

Фото: Getty Images

Приготування: півня миємо, розділяємо на частини, заливаємо холодною водою і ставляємо готуватися на вогонь. Після того, як півень закипів, варимо його ще 5 хв і зливаємо воду. Миємо м'ясо та каструлю, після чого заливаємо основний компонент страви холодною водою – таким чином, щоб вода покривала м‘ясо сантиметрів на 2.

Ставимо півня варитися далі. В момент закипання прикручуємо вогонь до мінімуму. Важливо: якщо хочете отримати прозорий холодець, слідкуйте за тим, щоб рідина не кипіла надто бурхливо. Юшка повинна злегка кипіти. За потреби знімаємо пінку.

Читайте також: Топ-5 кулінарних лайфхаків, щоб врятувати пересолені страви.

Варимо м'ясо 4 години, після чого додаємо цілу сиру цибулину для аромату та морквину – це не обов'язково, можна робити за бажанням. Варимо юшку ще приблизно годину. Вимикаємо вогонь, обережно дістаємо півня з бульйону і розбираємо на волокна.

У рідину додаємо сіль і подрібнений часник. Це вже справа більш індивідуальна, проте господарки радять зробити юшку гарно підсоленою. Бульйон легенько перемішуємо, щоб сіль розчинилася і вся рідина наситилася ароматом часнику.

Далі робимо наступне: беремо марлю та глибоку посудину. Складаємо марлю у кілька шарів, проціджуємо юшку в ємність. Залишаємо на кілька хвилин, щоб жир піднявся догори. Зверху з маленької площі легко зібрати ложкою. Залишки жиру прибираємо за допомогою паперової серветки.

Фото: Getty Images

Читайте на тему: Що робити, якщо не застиг холодець: лайфхак, щоб врятувати страву.

М‘ясо розкладаємо у форми і заливаємо процідженим бульйоном. Відправляємо в холодильник для застигання.

Ще один лайфхак: якщо любите тверду консистенцію желе, можна додати під час варіння холодцю 0.5 кг шкірок з свинячого сала. Попередньо їх слід добре почистити та прибрати все зайве.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати