Лайм

Як приготувати тарталетки з печінкою тріски: рецепт тіста та смачної начинки

Порадуйте близьких смачною закускою

Напередодні Великодня чимало господинь намагаються підібрати для святкового столу смачні та незвичні страви. І якщо ви вже робили легкі тарталетки з сиром та червоною рибою, цього разу приготуйте цю закуску з печінкою тріски. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти для тарталеток: вершкове масло (150 г), пшеничне борошно (225 г), сіль (1 ч. л.), яйце (1 шт.).

Інгредієнти для начинки: печінка тріски (180 г), плавлений сир (100 г), яйця (3-4 шт.), зелена цибуля, кріп, петрушка, чорний мелений перець, майонез.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування пісочного тіста вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури. Потім до нього додаємо яйце і перемішуємо дерев'яною лопаткою.

В отриману суміш просіюємо через сито борошно і додаємо сіль. Замішуємо еластичне тісто, потім розкачуємо його в пласт завтовшки 0,3-0,4 см. Вирізаємо за допомогою спеціальної форми заготовки.

Духовку наперед розігріваємо до 200°С. Викладаємо заготовки у формочки для тарталеток і випікаємо приблизно 10-15 хвилин. Потім виймаємо з форм і чекаємо, поки тарталетки охолонуть.

Для начинки необхідно заздалегідь відварити яйця. Викладаємо їх у каструлю та відварюємо близько 10 хвилин. Потім чекаємо, доки вони охолонуть, і тремо на дрібній терці.

Зелену цибулю, кріп і петрушку промиваємо у проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем.

Плавлений сир тремо на терці та перемішуємо з печінкою тріски до однорідності. Потім додаємо до них зелень, яйця, перчимо до смаку. Заправляємо майонезом та перемішуємо.

Викладаємо підготовлену начинку в тарталетки, що остигли, і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Як врятувати підмерзлу картоплю на городі: дієві поради

Які температури здатна витримати посаджена в землю картопля, а також як допомогти та врятувати рослини після нічних заморозків 

Міні з воланами і бермуди: стилістка назвала найбільш гарячі тренди сезону

Стилістка Яна Платонова продемонструвала в мережі, який одяг та взуття буде на піку популярності навесні та влітку 2024 року 

Які добрива потрібні огіркам, щоб дали багато врожаю: поради городникам

Які органічні та мінеральні добрива необхідно вносити в лунку з огірками, щоб вони потім порадували вас рясним урожаєм