Лайм

Що приготувати на Новий рік 2023, щоб відійти від радянських традицій

Урізноманітніть своє святкове меню

Перед Новим роком багато господинь займаються пошуком смачних та корисних рецептів страв, щоб здивувати свою родину. І якщо ви щороку робили традиційні салати, наприклад, Олів'є та Шубу, цього разу урізноманітніть своє меню іншими. theLimе підібрав для вас прості рецепти, якими поділилися на сторінці smakoluk.ua та фуд-блогер Анастасія на сторінці an.lysa у соцмережі Instagram.

Берлінський салат

Інгредієнти: шинка (300 г), мариновані огірки (300 г), болгарський перець (1 шт.), яйця (2 шт.), зварені яєчні білки (2 шт.), зелена цибуля (1 маленький пучок), твердий сир (100 г).

Інгредієнти для заправки: зварені яєчні жовтки (2 шт.), майонез або йогурт, або сметана (2 ст. л.), гірчиця (1 ч. л.), сіль, перець.

Приготування:

Для приготування такого салату з шинкою заздалегідь відварюємо 4 яйця вкруту – 10 хвилин після закипання води. Потім заливаємо їх холодною водою, щоб швидше охололи. Чистимо від шкаралупи. Беремо 2 яйця та відокремлюємо жовтки від білків.

Болгарський перець промиваємо у проточній воді, очищаємо від насіння та білих прожилок. Нарізаємо великими скибочками. Сир тремо на великій терці.

Шинку та мариновані огірки також рубаємо ножем досить крупно.

Зелену цибулю споліскуємо у воді, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога, подрібнюємо ножем.

Для заправки беремо яєчні жовтки та розминаємо їх виделкою разом із гірчицею. Додаємо майонез, сіль, перець та перемішуємо до однорідної маси.

Викладаємо салат у велику миску, заправляємо та перемішуємо.

Фото: instagram.com/smakoluk.ua

Читайте також: Як приготувати салат Олів'є з соусом песто.

Салат із печінки з яблуками

Інгредієнти: куряча печінка (250 г), кисло-солодке яблуко (1 шт.), помідор (1 шт.), гарбузове насіння (3 жмені), лимонний сік (1-2 ст. л.), листя салату, соєвий соус (2 ст. л.), мед (1 ч. л.), бальзамічний або гранатовий соус (1 ст. л.), сіль, перець, вершкове масло або рослинна олія.

Приготування:

Курячу печінку зачищаємо від плівок, обсмажуємо до готовності на великій кількості рослинної олії чи вершкового масла. Наприкінці додаємо соєвий соус і перець.

Яблуко промиваємо у проточній воді, нарізаємо скибочками. Розігріваємо ще одну сковороду з невеликою кількістю рослинної олії чи вершкового масла. Викладаємо на неї шматочки яблука і обсмажуємо їх до золотистої скоринки з обох боків.

Потім у сковороді, де смажилося яблуко, обсмажуємо на невеликому вогні протягом 2-3 хвилин насіння гарбуза, додаємо щіпку солі.

Потім додаємо мед, ретельно перемішуємо і карамелізуємо приблизно 1 хвилину. Викладаємо на охолоджену тарілку, щоб карамель застигла.

Помідор промиваємо у проточній воді, за бажанням обдаємо окропом і знімаємо шкірку. Нарізаємо томат середніми скибочками.

У глибоку миску викладаємо будь-яку зелень салату, збризкуємо свіжим лимонним соком. Потім кладемо нарізаний помідор, а далі у довільному порядку печінка, яблука, насіння. Все це заправляємо бальзамічним оцтом чи гранатовим соусом.

Фото: instagram.com/smakoluk.ua

Читайте також: Як приготувати салат Буніто з куркою та корейською морквою.

Салат з червоною рибою та авокадо

Інгредієнти: мікс салатного листя (100 г), авокадо (1 шт.), огірок (1 шт.), яйце (1 шт.), червона риба (150 г), консервована кукурудза (100 г), гірчиця (1 ч. л.), оливкова олія (1 ст. л.), сіль (1/4 ч. л.).

Приготування:

Для приготування такого салату необхідно заздалегідь зварити 1 яйце вкруту: викладаємо його в каструлю з водою, доводимо до кипіння і варимо приблизно 10 хвилин після закипання води. Потім охолоджуємо та очищаємо від шкаралупи.

Авокадо промиваємо у проточній воді та очищаємо від шкірки. Огірок також споліскуємо.

Авокадо, червону рибу, огірок та яйце нарізаємо кубиками. Викладаємо в глибоку миску, додаємо консервовану кукурудзу, гірчицю, оливкову олію та сіль, все ретельно перемішуємо.

Подаємо до святкового столу та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/an.lysak

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привносять світло в життя інших: які знаки Зодіаку вважають найбільш позитивними

Представники яких зодіакальних сузір'їв прагнуть завжди бачити у всьому позитив, робити світ кращим і допомагати порадами  

Як підживити рослини черствим хлібом: натуральне добриво для поливу

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво для рослин із залишків чорного хліба, що містить багато поживних речовин

Як смачно приготувати молоду картоплю: небанальний рецепт сезонної страви

Як у домашніх умовах приготувати молоду картоплю на сковороді із вершковим маслом, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї