Будь-яка побутова техніка прослужить довше без поломок, якщо використовувати її за інструкцією та знати невеликі хитрощі для домашнього "ремонту". Раніше експерт розповів, як продовжити життя пральній машині, а тепер ми відшукали простий лайфхак із заточування ножів кухонного блендера.
Якщо ножі затупилися, ви помітите це по великій кількості неподрібнених шматочків їжі в чаші блендера після кількох включень. Для заточування в домашніх умовах вам знадобиться шкаралупа кількох яєць (трьох-чотирьох буде достатньо). При цьому шкаралупа має бути сухою, інакше трюк не спрацює.
Покладіть яєчну шкаралупу в чашу блендера та увімкніть його на кілька хвилин. Шкаралупа впливає на леза за принципом м'якого наждакового паперу, і вони стануть помітно гострішими. Якщо з першого разу ви не побачите різниці, трюк можна повторити.
Читайте по темі: Чому не варто викидати яєчну шкаралупу: лайфхак розумних господарів.
Якщо вам потрібно заточити ножі м'ясорубки, яєчна шкаралупа не підійде: вони товщі і вимагають серйознішого заточування. Візьміть шматочок дрібнозернистого наждакового паперу, виріжте кружечок за розміром решітки і вставте його в м'ясорубку шорсткою стороною до ножів. Повертайте ручку проти годинникової стрілки і ножі м'ясорубки заточаться.
- Читайте також, навіщо заливати у кавоварку воду з лимонною кислотою.
- Раніше ми розповідали, як заточити ножиці за допомогою фольги.