Лайм

Що робити, якщо ножі блендера затупилися: лайфхак з яєчною шкаралупою

Простий спосіб доступний кожному в домашніх умовах

Будь-яка побутова техніка прослужить довше без поломок, якщо використовувати її за інструкцією та знати невеликі хитрощі для домашнього "ремонту". Раніше експерт розповів, як продовжити життя пральній машині, а тепер ми відшукали простий лайфхак із заточування ножів кухонного блендера.

Фото: Getty Images

Якщо ножі затупилися, ви помітите це по великій кількості неподрібнених шматочків їжі в чаші блендера після кількох включень. Для заточування в домашніх умовах вам знадобиться шкаралупа кількох яєць (трьох-чотирьох буде достатньо). При цьому шкаралупа має бути сухою, інакше трюк не спрацює.

Покладіть яєчну шкаралупу в чашу блендера та увімкніть його на кілька хвилин. Шкаралупа впливає на леза за принципом м'якого наждакового паперу, і вони стануть помітно гострішими. Якщо з першого разу ви не побачите різниці, трюк можна повторити.

Читайте по темі: Чому не варто викидати яєчну шкаралупу: лайфхак розумних господарів.

Якщо вам потрібно заточити ножі м'ясорубки, яєчна шкаралупа не підійде: вони товщі і вимагають серйознішого заточування. Візьміть шматочок дрібнозернистого наждакового паперу, виріжте кружечок за розміром решітки і вставте його в м'ясорубку шорсткою стороною до ножів. Повертайте ручку проти годинникової стрілки і ножі м'ясорубки заточаться.

Новини партнерів

Читайте також

Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

Астрологи назвали знаки Зодіака, які найбільше дратують інших через свої звички - у списку опинилися Раки, Водолії та Близнюки

На сонці чи в тіні: де краще садити баклажани, щоб мати великий врожай

Як правильно визначити оптимальне місце для висадки баклажанів на городі, в чому переваги та ризики вирощування в тіні та на сонці

Як приготувати млинці з м'ясною начинкою і соусом бешамель: простий рецепт

Млинці з м'ясною начинкою, запечені в духовці під соусом бешамель - смачна та ситна страва для всієї родини