Лайм

Заточить ножиці і очистить посуд: топ-7 лайфхаків з алюмінієвою фольгою

Запам'ятайте ці маленькі хитрощі

Кожна господиня має у своєму арсеналі не лише декілька перевірених часом рецептів страв, а й хитрощів, за допомогою яких можна швидше справлятися з повсякденними побутовими завданнями. І якщо ви вже знаєте, чим накрити сковороду, якщо немає кришки потрібного розміру, або що можна використовувати замість кондитерського мішка, візьміть собі на замітку кілька простих лайфхаків з алюмінієвою фольгою. theLime докладніше розповідає про це.

Традиційно алюмінієву фольгу використовують для запікання різних страв у духовці. Однак її можна використовувати у побуті набагато частіше.

Фото: pinterest.com

Як ще можна застосовувати харчову фольгу в домашніх умовах?

1. Зробити лійку з алюмінієвої фольги

Якщо вам потрібно щось перелити в посуд з вузьким горлом, а під рукою немає лійки, її можна зробити самостійно із щільної алюмінієвої фольги. Достатньо відрізати невеликий шматок, згорнути його у вигляді вирви та використовувати для переливання.

2. Заточити ножиці фольгою

Щоб заточити леза ножиць, фольгу необхідно скласти в кілька шарів і порізати ножицями. Метал буде тертися об метал і таким чином заточиться.

3. Зберегти фурнітуру меблів під час ремонту

Якщо ви робите ремонт, але не маєте можливості винести всі меблі з приміщення, достатньо обгорнути ручки та іншу фурнітуру меблів алюмінієвою фольгою, щоб убезпечити її від попадання фарби.

Читайте також: Чим замінити качалку для тіста.

4. Зробити з фольги будь-яку ємність

Якщо потрібно щось пофарбувати, оберніть фольгою дно та стінки лотка, щоб вона повторила його форму. Потім прибираємо лоток, а в ємність із фольги наливаємо фарбу.

Також із алюмінієвої фольги можна зробити невелику сковороду або каструлю, якщо цих предметів немає під рукою. У цьому випадку необхідно згорнути кілька шарів, щоб ємність вийшла міцною та витримала високі температури.

5. Зробити з неї пакет

Якщо вам потрібно герметично запакувати речі або продукти в поліетилен за допомогою праски, яка скріплює краї пакета, але ви переживаєте, що його поверхня деформується, не панікуйте. Кладемо зверху шар алюмінієвої фольги і виконуємо процедуру.

6. Використати під час перестановки меблів

Якщо вам потрібно перенести важку шафу, ліжко або інші меблі по килиму, оберніть ніжки цих предметів алюмінієвою фольгою в кілька шарів. Таким чином вам знадобиться набагато менше зусиль.

7. Очистити посуд від жиру та нагару

Якщо під рукою немає жорстких щіток, можна використати алюмінієву фольгу для очищення каструль, сковорідок та іншого посуду від нагару та жиру. Просто відрізаємо шматочок фольги і формуємо з нього кульку, якою тремо забруднення.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що зараз із колишнім футболістом Мілевським, який був у комі через зловживання алкоголю

Як зараз виглядає Артем Мілевський – колишній футболіст Динамо, який боровся з алкогольною залежністю

Велика втрата: Приходько розповіла про трагедію у Трускавці та назвала причину смерті менеджера

Анастасія Приходько прокоментувала смерть менеджера Григорія Красницького - чоловік помер на концерті співачки внаслідок інфаркту

Соломія Вітвіцька зворушливо привітала коханого з новим званням у ЗСУ і показала його фото

Українська телеведуча Соломія Вітвіцька опублікувала нове фото свого коханого-військового Олексія Ситайла та розповіла про його нове звання у ЗСУ