Чимало господинь уже почали планувати меню та закуповувати продукти, щоб приготувати пишну святкову вечерю 13 січня, коли в Україні відзначають Маланку чи Щедрий вечір. І якщо ви вже вирішили, що поставите на стіл тарталетки з крабовими паличками, радимо також звернути увагу на інші закуски. theLime зібрав кілька простих рецептів, з якими впорається навіть господиня-початківець.
Салат з курячим філе в тарталетках
Інгредієнти: чорнослив (невелика жменя), куряче філе (1 шт.), яйця (3 шт.), твердий сир (100 г), часник (3 зубчики), майонез, готові тарталетки.
Приготування:
Куряче філе промиваємо у проточній воді та відварюємо до готовності у підсоленій воді приблизно 20-30 хвилин. Нарізаємо кубиком.
Яйця відварюємо вкруту – 10 хвилин після закипання води, охолоджуємо, очищаємо від шкаралупи. Тремо на терці разом із твердим сиром.
Чорнослив заливаємо на 10-15 хвилин окропом, потім висушуємо на паперових рушниках і нарізаємо соломкою. Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем.
Усі інгредієнти змішуємо та заправляємо майонезом. Викладаємо салат у тарталетки і подаємо до столу.
Свинина у рукаві
Інгредієнти: підочеревина свинини (1 кг), суміш італійських трав (2 ч. л.), сіль (2 ч. л.), часник (5-7 зубчиків), гірчиця (2 ч. л.).
Приготування:
Беремо шматок свинини, промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперових рушниках і робимо на ньому невеликі надрізи.
Часник очищаємо від лушпиння, дрібно рубаємо ножем або пропускаємо через прес.
Змішуємо італійські трави, сіль, подрібнений часник та гірчицю. Натираємо отриманою сумішшю свинину з усіх боків і викладаємо трохи у кожен надріз.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 190°С.
Викладаємо замариноване м'ясо в рукав для запікання та випікаємо близько 1,5 години.
Потім вимикаємо духовку, даємо свинині охолонути прямо в ній. На декілька годин відправляємо в холодильник, а потім нарізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу із чорним хлібом.
Читайте також: Яку начинку покласти до тарталеток: ідеї закусок на святковий стіл.
Бутерброди з твердим сиром та морквою
Інгредієнти: батон (0,5 шт.), твердий сир (50 г), морква (70 г), часник (2 зубчики), сіль, перець, майонез (50 г), зелень.
Приготування:
Сир та сиру моркву тремо на дрібній терці.
Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес.
Зелень промиваємо у проточній воді, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники. Потім дрібно рубаємо ножем.
Батон нарізаємо акуратними скибочками, підсмажуємо на сковороді або в духовці.
Змішуємо підготовлені інгредієнти, додаємо сіль, спеції, майонез до смаку. Намазуємо на підсушений батон і подаємо до столу.
Читайте також: Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво дав 4 рецепти смачної куті на Щедрий вечір.
Салат із квасолею
Інгредієнти: куряче філе (400 г), червона квасоля (200-240 г), огірок (3-4 шт.), яйця (4 шт.), спеції, сметана (4-5 ст. л.), гірчиця (2 ч. л.).
Приготування:
З консервованої квасолі зливаємо зайву рідину. Яйця та куряче філе відварюємо до готовності та охолоджуємо.
Огірок промиваємо у проточній воді. Усі інгредієнти нарізаємо кубиком.
Змішуємо сметану та гірчицею для заправки.
Викладаємо всі складові в салатник, солимо, перчимо і заправляємо соусом.
Тушкована капуста з чорносливом та ковбасками
Інгредієнти: білокачанна капуста, копчений чорнослив, підкопчені сосиски чи ковбаски, томатна паста, цибуля.
Приготування:
З капусти знімаємо верхнє листя, промиваємо під проточною водою, шаткуємо як зазвичай.
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Ковбаски ріжемо кружальцями, а чорнослив – на декілька частин.
Розігріваємо сковороду з олією, обсмажуємо спочатку цибулю, потім додаємо капусту. Через 5 хвилин додаємо нарізані ковбаски.
Тушкуємо все разом ще 5 хвилин і виливаємо томатну пасту – її попередньо потрібно розвести в невеликій кількості води. Наприкінці додаємо чорнослив і спеції за смаком, наприклад, копчену паприку.
Смажимо все разом до готовності, потім подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати найпопулярнішу страву на Щедрий вечір – тушковану капусту з м'ясом.
- Читайте також на theLime, якою має бути справжня кутя.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.