Лайм

Топ-5 смачних закусок на Старий Новий рік, які швидко готувати

Урізноманітніть апетитними стравами ваше меню

Чимало господинь уже почали планувати меню та закуповувати продукти, щоб приготувати пишну святкову вечерю 13 січня, коли в Україні відзначають Маланку чи Щедрий вечір. І якщо ви вже вирішили, що поставите на стіл тарталетки з крабовими паличками, радимо також звернути увагу на інші закуски. theLime зібрав кілька простих рецептів, з якими впорається навіть господиня-початківець.

Салат з курячим філе в тарталетках

Інгредієнти: чорнослив (невелика жменя), куряче філе (1 шт.), яйця (3 шт.), твердий сир (100 г), часник (3 зубчики), майонез, готові тарталетки.

Приготування:

Куряче філе промиваємо у проточній воді та відварюємо до готовності у підсоленій воді приблизно 20-30 хвилин. Нарізаємо кубиком.

Яйця відварюємо вкруту – 10 хвилин після закипання води, охолоджуємо, очищаємо від шкаралупи. Тремо на терці разом із твердим сиром.

Чорнослив заливаємо на 10-15 хвилин окропом, потім висушуємо на паперових рушниках і нарізаємо соломкою. Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем.

Усі інгредієнти змішуємо та заправляємо майонезом. Викладаємо салат у тарталетки і подаємо до столу.

Фото: instagram.com/oksana_dorosh_rezeptu

Свинина у рукаві

Інгредієнти: підочеревина свинини (1 кг), суміш італійських трав (2 ч. л.), сіль (2 ч. л.), часник (5-7 зубчиків), гірчиця (2 ч. л.).

Приготування:

Беремо шматок свинини, промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперових рушниках і робимо на ньому невеликі надрізи.

Часник очищаємо від лушпиння, дрібно рубаємо ножем або пропускаємо через прес.

Змішуємо італійські трави, сіль, подрібнений часник та гірчицю. Натираємо отриманою сумішшю свинину з усіх боків і викладаємо трохи у кожен надріз.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 190°С.

Викладаємо замариноване м'ясо в рукав для запікання та випікаємо близько 1,5 години.

Потім вимикаємо духовку, даємо свинині охолонути прямо в ній. На декілька годин відправляємо в холодильник, а потім нарізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу із чорним хлібом.

Фото: instagram.com/cook_julija_simonchuk

Читайте також: Яку начинку покласти до тарталеток: ідеї закусок на святковий стіл.

Бутерброди з твердим сиром та морквою

Інгредієнти: батон (0,5 шт.), твердий сир (50 г), морква (70 г), часник (2 зубчики), сіль, перець, майонез (50 г), зелень.

Приготування:

Сир та сиру моркву тремо на дрібній терці.

Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес.

Зелень промиваємо у проточній воді, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники. Потім дрібно рубаємо ножем.

Батон нарізаємо акуратними скибочками, підсмажуємо на сковороді або в духовці.

Змішуємо підготовлені інгредієнти, додаємо сіль, спеції, майонез до смаку. Намазуємо на підсушений батон і подаємо до столу.

Фото: instagram.com/cook_julija_simonchuk

Читайте також: Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво дав 4 рецепти смачної куті на Щедрий вечір.

Салат із квасолею

Інгредієнти: куряче філе (400 г), червона квасоля (200-240 г), огірок (3-4 шт.), яйця (4 шт.), спеції, сметана (4-5 ст. л.), гірчиця (2 ч. л.).

Приготування:

З консервованої квасолі зливаємо зайву рідину. Яйця та куряче філе відварюємо до готовності та охолоджуємо.

Огірок промиваємо у проточній воді. Усі інгредієнти нарізаємо кубиком.

Змішуємо сметану та гірчицею для заправки.

Викладаємо всі складові в салатник, солимо, перчимо і заправляємо соусом.

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Тушкована капуста з чорносливом та ковбасками

Інгредієнти: білокачанна капуста, копчений чорнослив, підкопчені сосиски чи ковбаски, томатна паста, цибуля.

Приготування:

З капусти знімаємо верхнє листя, промиваємо під проточною водою, шаткуємо як зазвичай.

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Ковбаски ріжемо кружальцями, а чорнослив – на декілька частин.

Розігріваємо сковороду з олією, обсмажуємо спочатку цибулю, потім додаємо капусту. Через 5 хвилин додаємо нарізані ковбаски.

Тушкуємо все разом ще 5 хвилин і виливаємо томатну пасту її попередньо потрібно розвести в невеликій кількості води. Наприкінці додаємо чорнослив і спеції за смаком, наприклад, копчену паприку.

Смажимо все разом до готовності, потім подаємо до столу.

Фото: instagram.com/annyshka_and_maslo

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні