Лайм

В яку воду опускати яйця, щоб вони швидко чистилися і не ламалися

Усього одна легка дія значно полегшить задачу

Зварити та почистити яйця – здавалося б, ну що може бути простіше? Адже для більшості цей процес є простим і добре зрозумілим. Однак навіть під час виконання такої легкої побутової справи існують свої хитрощі, дотримуючись яких вдасться полегшити собі цю задачу. Далі розповімо про те, як правильно варити яйця, щоб вони легко чистилися.

Багато людей звикли робити наступним чином: дістати яйця з холодильника, покласти їх в каструлю, поставити готуватися. Однак досвідчені господарки радять піти іншим шляхом: опускати яйця вже у киплячу воду – тоді їх можна буде легко почистити та уникнути надломів та тріщин.

Фото: unsplash.com

Відомий американський шеф-кухар, кулінарний блогер і письменник Кенджи Лопес-Альт пояснює цю ситуацію так: "Нагріваючись разом з водою, яєчний білок готується повільно і міцно прилипає до шкаралупи. У той час як "гарячий старт" забезпечує легку чистку яєць. Але, на жаль, є зворотний бік медалі: коли ви варите яйця в холодній воді і на повільному вогні, жовток залишається, як і задумано, в центрі; коли ж кидаєте яйця в вируючий окріп, вони крутяться і бовтаються. В результаті, розрізавши зварене яйце, ви можете виявити, що жовток нерівний і розташований, м’яко кажучи, несиметрично".

Читайте також: Навіщо досвідчені господині додають оцет у картоплю під час варіння: кулінарний лайфхак.

Щоб отримати ідеально зварене яйце, Кенджи радить опустити його в киплячу воду, а через 30 секунд, коли кипіння знову активізується, зменшити вогонь і варити протягом ще 10 хвилин. За словами фахівця, у перші півхвилини тверднуть і біліють білки, а в решту часу при потрібній температурі зваряться жовтки.

Фото: unsplash.com

Як на рахунок чищення яєць?

Щоб яйця легко чистилися та на шкаралупі не залишалася значна частина білка, вони повинні добре охолонути. Тому після приготування їх слід потримати протягом 15 хвилин у холодній воді, а за можливості і взагалі залишити у холодильнику на ніч.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

Як у домашніх умовах зробити оригінальні крашанки на Великдень різного кольору за допомогою чаю каркаде, червоноголової капусти та куркуми

Рецепт для справжніх поціновувачів шоколаду: як приготувати шоколадну паску на Великдень

Як у домашніх умовах приготувати вологу паску з двома видами тіста та шоколадною скоринкою, щоб здивувати своїх близьких на Великдень