Кожна господиня має свої перевірені часом лайфхаки та кулінарні хитрощі. І якщо ви знаєте, як варити рис, щоб він не злипався, або що робити, якщо не застиг холодець, візьміть собі на замітку простий лайфхак з окропом, щоб швидше очистити волоські горіхи. theLime вирішив докладніше розповісти вам про це.
Волоські горіхи часто використовують для приготування різних страв та випічки. Але багато хто стикається з поширеною проблемою – очистити їх від твердої шкаралупи часом буває зовсім непросто. Однак досвідчені кулінари знають простий лайфхак із окропом, який допоможе прискорити цей процес. Справа в тому, що окріп розм'якшує шкаралупу горіха, і після такої обробки її буде легше розчавити.
Для цього необхідно взяти каструлю, яка за розмірами відповідатиме кількості горіхів, щоб вони могли туди поміститися разом із водою.
Наливаємо в каструлю воду та ставимо її на плиту. Чекаємо, поки вона закипить.
Читайте також: Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися.
Коли на поверхні води з'являться характерні бульбашки, опускаємо в неї волоські горіхи. Плоди повинні залишатись у воді приблизно 4 хвилин. При цьому вогонь не вимикаємо – вода повинна кипіти.
Потім дістаємо горіхи за допомогою шумівки або ложки і викладаємо на тарілку або обробну дошку, чекаємо, поки вони охолонуть. Брати їх одразу ж руками не слід – можна обпектися.
Такі плоди можна легко очистити руками, просто затиснувши долонями по два горіхи, щоб вони розкололися один від одного.
- Раніше ми розповіли, як і де правильно зберігати волоські горіхи.
- Читайте також на theLime, як приготувати домашню нутеллу з волоських горіхів, щоб була смачніше магазинної.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.