Лайм

Навіщо кип'ятити волоські горіхи: кулінарний лайфхак, який корисно знати

Візьміть собі на замітку

Кожна господиня має свої перевірені часом лайфхаки та кулінарні хитрощі. І якщо ви знаєте, як варити рис, щоб він не злипався, або що робити, якщо не застиг холодець, візьміть собі на замітку простий лайфхак з окропом, щоб швидше очистити волоські горіхи. theLime вирішив докладніше розповісти вам про це.

Фото: pixabay.com

Волоські горіхи часто використовують для приготування різних страв та випічки. Але багато хто стикається з поширеною проблемою – очистити їх від твердої шкаралупи часом буває зовсім непросто. Однак досвідчені кулінари знають простий лайфхак із окропом, який допоможе прискорити цей процес. Справа в тому, що окріп розм'якшує шкаралупу горіха, і після такої обробки її буде легше розчавити.

Для цього необхідно взяти каструлю, яка за розмірами відповідатиме кількості горіхів, щоб вони могли туди поміститися разом із водою.

Наливаємо в каструлю воду та ставимо її на плиту. Чекаємо, поки вона закипить.

Читайте також: Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися.

Коли на поверхні води з'являться характерні бульбашки, опускаємо в неї волоські горіхи. Плоди повинні залишатись у воді приблизно 4 хвилин. При цьому вогонь не вимикаємо вода повинна кипіти.

Потім дістаємо горіхи за допомогою шумівки або ложки і викладаємо на тарілку або обробну дошку, чекаємо, поки вони охолонуть. Брати їх одразу ж руками не слід – можна обпектися.

Такі плоди можна легко очистити руками, просто затиснувши долонями по два горіхи, щоб вони розкололися один від одного.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також