Лайм

Навіщо досвідчені господині додають оцет у картоплю під час варіння: кулінарний лайфхак

Візьміть собі на замітку прості поради

Кожна господиня має свої перевірені часом лайфхаки. І якщо ви вже знаєте, як врятувати пересолене блюдо і не перевести продукти або як варити рис, щоб він не злипався, візьміть собі на замітку простий лайфхак з оцтом, щоб не розварювалася картопля. theLime вирішив докладніше розповісти про цю кулінарну хитрість.

Фото: pixabay.com

Що робити, щоб картопля не розварилася?

Ретельно очищаємо картоплю від шкірки та всіх очок. Великі бульби необхідно нарізати на декілька частин. Кладемо їх у каструлю і повністю заливаємо холодною водою. Якщо потрібно, щоб картопля не розварилася, додаємо 1 ст. л. оцту на 1 л води. Ставимо каструлю на великий вогонь і зменшуємо до середнього, коли вода повністю закипить.

Ціла очищена картопля вариться 20-25 хвилин, дрібно нарізана 15-20 хвилин. Після приготування відразу зливаємо всю воду, інакше вона розвариться.

Читайте також: Аніта Луценко розповіла, як приготувати картоплю у мундирі за 5 хвилин.

Як правильно варити картоплю:

1. Чим менший розмір картоплі, тим швидше вона звариться. Якщо вам потрібно зварити її якнайшвидше, поріжте на дрібні шматочки або покладіть у воду шматочок вершкового масла. Так час варіння скоротиться на 5 хвилин.

2. Для варіння у мундирі потрібно підбирати бульби однакового розміру, інакше вони зваряться нерівномірно.

3. Для приготування пюре краще взяти крохмалисті сорти – вони добре розварюються. А для салатів варто вибрати картоплю, яка не розварюється. Щоб зрозуміти, до якого типу належить овоч, розріжте його на дві частини та потріть. У крохмалистої картоплі половинки злипнуться, а не крохмалистої з'являться краплі води.

4. Щоб картопля була смачною, перед варінням можна покласти у воду лавровий листок або зубчик часнику. Також можна зварити її на м'ясному бульйоні.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як склалося особисте життя Іраклі Макацарії, який шукав кохання на шоу "Холостяк"

Бізнесмен Іраклі Макацарія здобув популярність завдяки шоу Холостяк. Наразі він з сім'єю живе в Грузії

Живемо в інші часи: Марічка Падалко розповіла про 17-річного сина, який освоює військову навичку

Син Марічки Падалко і Єгора Соболєва у 17 років освоює військову навичку - хлопець вчиться збирати fpv-дрони, щоб допомогти батьку на фронті

Які вишиванки вибрали Володимир і Олена Зеленські у свято: що означають символи

Що означають символи на вишиванці Володимира Зеленського та Олени Зеленської, в яких вони привітали українців з Днем вишиванки 2024