Кожна господиня має свої перевірені часом лайфхаки. І якщо ви вже знаєте, як врятувати пересолене блюдо і не перевести продукти або як варити рис, щоб він не злипався, візьміть собі на замітку простий лайфхак з оцтом, щоб не розварювалася картопля. theLime вирішив докладніше розповісти про цю кулінарну хитрість.
Що робити, щоб картопля не розварилася?
Ретельно очищаємо картоплю від шкірки та всіх очок. Великі бульби необхідно нарізати на декілька частин. Кладемо їх у каструлю і повністю заливаємо холодною водою. Якщо потрібно, щоб картопля не розварилася, додаємо 1 ст. л. оцту на 1 л води. Ставимо каструлю на великий вогонь і зменшуємо до середнього, коли вода повністю закипить.
Ціла очищена картопля вариться 20-25 хвилин, дрібно нарізана – 15-20 хвилин. Після приготування відразу зливаємо всю воду, інакше вона розвариться.
Читайте також: Аніта Луценко розповіла, як приготувати картоплю у мундирі за 5 хвилин.
Як правильно варити картоплю:
1. Чим менший розмір картоплі, тим швидше вона звариться. Якщо вам потрібно зварити її якнайшвидше, поріжте на дрібні шматочки або покладіть у воду шматочок вершкового масла. Так час варіння скоротиться на 5 хвилин.
2. Для варіння у мундирі потрібно підбирати бульби однакового розміру, інакше вони зваряться нерівномірно.
3. Для приготування пюре краще взяти крохмалисті сорти – вони добре розварюються. А для салатів варто вибрати картоплю, яка не розварюється. Щоб зрозуміти, до якого типу належить овоч, розріжте його на дві частини та потріть. У крохмалистої картоплі половинки злипнуться, а не крохмалистої з'являться краплі води.
4. Щоб картопля була смачною, перед варінням можна покласти у воду лавровий листок або зубчик часнику. Також можна зварити її на м'ясному бульйоні.
- Раніше ми розповіли, навіщо кип'ятити волоські горіхи.
- Читайте також на theLime, що робити, якщо не застиг холодець.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.