Кожна господиня стикається у своєму житті з безліччю рутинних справ, як, наприклад, прибирання, прання, прасування, а величезну кількість часу в цьому списку займає приготування їжі. Проте не завжди страви виходять такими, як хотілося б. І якщо ви вже знаєте, як приготувати рис для суші та не зіпсувати його, скористайтеся також порадами, як варити рис, щоб він не злипався. theLime вирішив поділитися кількома корисними лайфхаками.
Що потрібно зробити, щоб зварити рис, який не злипатиметься?
1. Перед варінням рис потрібно промити під проточною водою кілька разів, доки вода не стане повністю прозорою – це необхідно, щоб видалити зайвий крохмаль. Це головна причина, через яку рис злипається в процесі приготування.
2. Вибрати відповідний посуд: це має бути каструля з товстим дном або казан.
3. Рис потрібно заливати лише гарячою або киплячою водою.
4. Розрахувати правильну кількість води, виходячи із пропорцій:
- для довгозернистого рису – 1: 1,5-2;
- для середньозернистого – 1: 2-2,5;
- для круглозернистого – 1: 2,5-3;
- для пропареного – 1: 2;
- для коричневого – 1: 2,5-3;
- для дикого – 1: 3,5.
5. Також необхідно розрахувати правильний час приготування – переварений рис швидко перетворюється на кашу.
Середній час варіння в каструлі після закипання в залежності від виду рису складає:
- білий рис – 20 хвилин;
- пропарений – 30 хвилин;
- коричневий – 40 хвилин;
- дикий – 40-60 хвилин.
6. У воду з рисом краще не додавати жодних приправ та спецій.
7. Варити рис потрібно на слабкому вогні - йому потрібен деякий час, щоб увібрати в себе вологу. А через сильний вогонь вона швидше випарується.
8. Перемішувати рис можна лише до того, як вода закипить.
- Раніше ми розповіли, як приготувати та зберігати домашні панірувальні сухарі для котлет та нагетсів.
- Читайте також на theLime, як приготувати в мультиварці розсипчастий плов без м'яса.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.