Щоб приготувати смачний торт, не обов'язково довго морочитися з розкочуванням коржів і випічкою. Раніше ми розповідали, як зробити лінивий "Мурашник" з печивом і згущеним молоком, а тепер підібрали для вас рецепт простого торта із заварним кремом. Його головні переваги - доступні інгредієнти та швидкість приготування.
Інгредієнти: 300 г пісочного печива, 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 100 г вершкового масла, 2-3 яйця, цукор або стевія за смаком, 500 мл молока, плитка шоколаду.
Читайте також: Як приготувати лінивий чизкейк з сиром та печивом.
Приготування торта без випічки
Спочатку готуємо для торта заварний крем. Яйця збиваємо з цукром, додаємо молоко та кукурудзяний крохмаль і добре перемішуємо.
Ставимо молочно-яєчну суміш на мінімальний вогонь або водяну баню і нагріваємо, безперервно помішуючи. Коли крем загусне, додаємо вершкове масло. Ще раз ретельно перемішуємо, знімаємо з вогню та охолоджуємо.
Печиво занурюємо у молоко і викладаємо у форму для торта. Перший шар печива поливаємо невеликою кількістю крему, а потім викладаємо новий. Чергуємо печиво з кремом доти, доки не закінчаться інгредієнти. Наприкінці розтоплюємо чорний чи молочний шоколад у каструльці та поливаємо торт. За бажання зверху можете посипати його подрібненими горішками.
Перед тим, як пробувати торт, потримайте його в холодильнику кілька годин. Так печиво краще просочиться кремом, а сам він набуде приємної консистенції.
- Раніше ми ділилися рецептом найпростішого Наполеона з лаваша.
- Дізнайтесь також, як готувати смачний шоколадний пиріг з вишнями на День закоханих.