Лайм

Як приготувати лінивий чизкейк з печивом і сиром: простий рецепт

Повторити цей десерт зовсім не складно

Домашня випічка - смачна та доступна альтернатива магазинним солодощам. Але далеко не у кожної господині сьогодні є час, можливість та натхнення довго чаклувати на кухні. Саме тому прості та швидкі рецепти без випічки користуються такою популярністю. Раніше ми розповідали, як приготувати торт "Снікерс" з арахісом, а тепер ділимося рецептом лінивого чизкейка.

Інгредієнти: кисломолочний сир (домашній або магазинний) – 300 г, будь-яке печиво – 9 штук, вершки 30% – 100 мл, будь-які заморожені ягоди – 150 г, кукурудзяний крохмаль – 2 ст. ложки, цукор – 30 г, холодна вода – 250 мл.

Читайте по темі: Найшвидший рецепт торта "Наполеон" з печива не потребує випічки.

Фото: Getty Images

Приготування:

Печиво подрібнити до стану крихти у ступці чи блендері.

Заморожені ягоди висипати в каструлю з товстим дном і прогріти на повільному вогні, поки вони не стануть м'якими і не пустять сік.

Сік ягід процідити, додати 125 мл води та крохмаль. Ретельно все перемішати.

Залишок води вилити в ягоди, додати цукор і знову розігріти на повільному вогні. У гарячу суміш влити тонкою цівкою сік із крохмалем, помішуючи кисіль.

Сир збити в блендері з вершками до консистенції крему.

Порційні склянки для лінивого чізкейку заповнити інгредієнтами в такій послідовності:

1 шар - подрібнене печиво;

2 шар - сирний крем;

3 шар - холодний ягідний кисіль;

4 шар – печиво;

5 шар – крем;

6 шар – кисіль.

Прикрасити десерт можна листочками м'яти та ягодами. Перед подачею не зайвим буде залишити його в холодильнику на 1-2 години.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні