Серед класичних тортів, таких як Наполеон, Медовик або шоколадно-медовий Спартак, Мурашник користується особливою любов'ю багатьох господинь. Справа не лише у приємному смаку, а й у простоті приготування та доступності інгредієнтів, що вкрай важливо в умовах повномасштабної війни в Україні. Щоб ще більше полегшити завдання, пропонуємо прискорений рецепт торта Мурашник без випічки.
Інгредієнти: 600 г пісочного печива, 500 г вареного згущеного молока, 100 г вершкового масла, 2 ст. ложки сметани, 150 г волоських горіхів, 30 г шоколаду.
Читайте по темі: Буде готовий через 30 хвилин. Простий рецепт медовика на сковороді.
Приготування торта Мурашник
Пісочне печиво подрібнюємо у ступці не надто дрібно, щоб вийшла не крихта, а шматочки.
Крем для торта Мурашник збиваємо міксером або блендером, додаючи інгредієнти в такій послідовності: варене згущене молоко, сметана, м'яке вершкове масло.
Волоські горіхи подрібнюємо у ступці і додаємо в крем, після чого ретельно його перемішуємо.
Подрібнене печиво додаємо в крем поступово, щоби рівномірно його розподілити і добре перемішати.
На пласку тарілку викладаємо торт, формуючи конус ложкою. Занадто старатися не потрібно: торт Мурашник застигне і добре виглядатиме навіть із неправильною формою.
Чорний або молочний шоколад натираємо на тертці та посипаємо зверху торт. Залишаємо в холодильнику на півгодини і подаємо на стіл смачне та швидке частування.
- Читайте також, як приготувати лінивий чизкейк з сиром і печивом.
- Якщо ви готові до експериментів, спробуйте трендовий рецепт торта "Сніговик у тропіках" на Новий рік.