Лайм

Як вдала зачіска змінює зовнішність: 7 неймовірних прикладів

Майстер показала надихаючі перетворення

Правильно підібрана стрижка та колір волосся можуть змінити жінку, підкреслити переваги її зовнішності та візуально омолодити. Наочно це продемонструвала перукарка з Чехії Мартіна Одстрчилова. Експертка показує в Instagram, наскільки важлива грамотна робота з волоссям - особливо для жінок після 50 років.

Правильний блонд

Домашнє освітлення волосся економить кошти, але результат може виявитися плачевним. Також під час переходу в блонд важливо підбирати колір під свій відтінок шкіри.

"Волосся дуже відросле, сухе і з залишками жовтизни по всій довжині. Це була погана ідея не тільки через сивину, але і через червоний відтінок шкіри, - пише стилістка. - Довелося прибрати непривабливі переходи і змішати відтінок, який буде не тільки відповідати шкірі, але й маскувати сивину".

Читайте также: Як виглядає модний відтінок блонда і від якого кольору краще відмовитися.

Фото: instagram.com/studio_marteena/

Стратегічне затемнення

Освітлене волосся може виглядати дуже пошкодженим і неоднорідним. У такому разі головним пріоритетом є уніфікація кольору, нейтралізація небажаних відблисків, стрижка та правильний домашній догляд. "На пошкодженому волоссі фарба вимивається швидше, тому необхідно додатково тонувати волосся під час миття. Це стабілізує пігмент, і волосся виглядає набагато доглянутішим", - пише Мартіна.

Фото: instagram.com/studio_marteena/

Хоча після 50 років багато жінок прагнуть фарбувати волосся у світліші відтінки, не завжди цей варіант виглядає виграшно. Теплий каштановий відтінок у поєднанні зі світлішими пасмами надасть блідому обличчю яскравості, а грамотний макіяж посилить цей ефект.

Фото: instagram.com/studio_marteena/

Головне – пропорції

Хороший перукар знає, як працювати з пропорціями обличчя, виділяючи та приховуючи певні ділянки. Якщо лице повне, прямий проділ та трапецієподібна стрижка можуть візуально розширити його в зоні щік та підборіддя. Виправити такий ефект може стрижка шарами та укладка з бічним проділом. Такий варіант надає волоссю об'єму біля коріння.

Читайте також: Стиліст назвала невдалі рішення з волоссям, які додають жінкам віку.

Фото: instagram.com/studio_marteena/

"Прихований лоб став причиною оптичного збільшення щік. Я змінила співвідношення, зробивши проділ набік і висвітливши волосся в правій частині голови. Темний колір робить вас стрункішими, це, напевно, знає кожна жінка. Тому я затемнила волосся в ділянці підборіддя!" – перукарка.

Переваги чубчика

Не всім пощастило мати густе волосся, але правильна стрижка візуально зробить його більш об'ємним. У даному випадку ефект густоти надає чубчик і стратегічне освітлення пасм.

Фото: instagram.com/studio_marteena/

Довжина – не завжди плюс

Якщо волосся дуже тонке і січеться на кінчиках, хорошим рішенням може стати коротка стрижка а-ля піксі, з подовженими пасмами на маківці та скронях. Мартіна затемнила волосся біля коріння і залишила його світлим по всій довжині та на кінчиках, візуально додавши шевелюрі глибини.

Фото: instagram.com/studio_marteena/

Ілюзія об'єму

Тонке волосся погано тримає об'єм, тому для нього х краще підходять не прямі та різкі лінії, а м'які та повітряні стрижки. Чубчик, підстрижений дугою, приховав високий лоб і водночас пом'якшив риси обличчя. Експертка радить сушити таке волосся феном, нахиливши голову вперед і пропускаючи пасма через маленьку круглу щітку.

Фото: instagram.com/studio_marteena/

Новини партнерів

Читайте також

Що має бути на святковому столі на Великдень, а що ставити не можна: список страв і напоїв

Які страви обов'язково мають бути на святковому столі на Великдень, а які страви та напої не варто на нього ставити і чому  

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день