Лайм

Як освіжити пальто та позбутися застарілих плям, щоб не прати його повністю

Запам'ятайте ці прості способи

Кожен із нас не раз звертав увагу, що плями на верхньому одязі з'являються у найбільш невідповідний момент. Особливо часто з ними стикаються господині, які мають маленьких дітей. І якщо ви вже знаєте, як вивести стару пляму на куртці, щоб не пошкодити тканину та її колір, візьміть собі на замітку способи, як освіжити пальто без прання. theLime вирішив докладніше розповісти вам про це.

Фото: pinterest.com

Як освіжити пальто?

Перед тим як почистити пальто в домашніх умовах, вішаємо його на вішалку. Сухою щіткою з м'якими щетинками або липким валиком строго зверху вниз проходимося по виробу, щоб прибрати пил і ворсинки. Це також можна зробити за допомогою пилососу на середній потужності та щітки для меблів.

Як позбутися застарілих плям на пальті?

Засіб для виведення плям

Розчиняємо невелику кількість засобу для виведення плям, змочуємо в цьому розчині щітку і обробляємо забруднені місця. Особливу увагу приділяємо коміру, рукавам, кишеням. Якщо бруд в'ївся, залишаємо засіб на декілька хвилин. Потім повторюємо процедуру, але вже із чистою водою.

Таке чищення підходить вовняним, кашеміровим, драповим та твідовим пальтам.

Мило та нашатирний спирт

Беремо по 1 ст. л. рідкого мила та нашатирного спирту та розчиняємо їх у 100 г води. Суміш слід наносити лише на забруднену ділянку пальта. Залишаємо на деякий час, а потім видаляємо залишки суміші вологою ганчіркою.

Читайте також: Як почистити брудні рукави зимової куртки без прання.

Як позбутися плям на кашеміровому пальті?

Тальк

Впоратися з жирними плямами допоможе тальк. Насипаємо його на пляму і залишаємо на кілька годин. Залишки тальку прибираємо щіткою.

Гліцерин та нашатирний спирт

Плями від кави, чаю та фруктів можна видалити спеціальним розчином. Змішуємо в рівній пропорції гліцерин і нашатирний спирт, обробляємо плями, а потім протираємо вологою ганчіркою. Замість гліцерину можна використовувати також оцет.

Сіль та аміак

Засалені та потерті місця можна відчистити сумішшю солі та аміаку у співвідношенні 1:4. Розчиняємо їх у невеликій кількості води та обробляємо забруднення. Чекаємо, поки все висохне. Для кращого результату процедуру можна повторити кілька разів.

Читайте також: Як вивести жирну пляму сіллю: безвідмовний лайфхак, який варто знати.

Як почистити чорне кашемірове пальто?

Чорний чай

Щоб почистити чорне пальто, необхідно зробити міцну заварку натурального чорного чаю без ароматизаторів і добавок. Змочуємо в ній ватний диск та протираємо забруднені місця.

Хліб

Хлібна м'якоть допоможе прибрати бруд із чорного та темного пальта. Беремо шматок житнього чи іншого чорного хліба, знімаємо з нього скоринку і формуємо кульку. Проходимося забрудненими місцями виробу. М'якуш вбере в себе весь бруд і пил, а крихти можна буде просто струсити.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Підійде і для обіду, і для вечері: рецепт ідеальної карбонари від Ектора

Як у домашніх умовах приготувати пасту карбонару з сиром пармезан та підчеревцем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину

Тримають свої емоції під замком: які знаки Зодіаку найбільш потайливі

Астрологи назвали найбільш потайливі знаки Зодіаку, які не показують свої справжні почуття – Скорпіон, Водолій, Козеріг

Як покращити врожайність полуниці: допоможе підживлення на етапі цвітіння

Яке добриво корисне для полуниці під час цвітіння та утворення плодів - варіанти підживлення для полуниці у травні