Лайм

Що можна почистити кока-колою: 5 лайфхаків, які варто знати кожній господині

Популярний напій стане в нагоді під час прибирання

Кока-кола – популярний газований напій, відомий своїм солодким смаком. Однак багато людей не знають, що її можна використовувати як засіб для чищення. Все завдяки кислотним властивостям, які допоможуть впоратися з різними забрудненнями.

Фото: pixabay.com

Видалення іржі

Кока-кола може використовуватися для видалення іржі з різних поверхонь, включаючи сантехніку, металеві інструменти та деталі автомобілів. Просто замочіть заржавілий предмет у кока-колі на кілька годин або на ніч, а потім потріть щіткою, щоб видалити іржу.

Плями на одязі

Впорається кола і зі стійкими плямами на одязі, у тому числі від жиру, крові чи трави. Налийте кока-колу прямо на пляму, дайте їй увібратися протягом декількох хвилин, а потім виперіть річ як завжди.

Засіб для чищення унітазу

Кока-колу можна використовувати як альтернативний засіб для чищення унітазу. Просто вилийте банку напою в унітаз, залиште на годину, а потім потріть туалетною щіткою перед тим, як змити.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Як зробити засіб для чищення унітазу своїми руками, щоб від нальоту не залишилося слідів.

Очищення пригорілих каструль та сковорідок

Кока-колу використовують для очищення каструль і сковорідок, у яких пригоріла їжа. Налийте її в ємність, залиште на кілька годин, а потім потріть щіткою, щоб видалити нагар. Для надого результату колу можна трохи підігріти.

Видалення жуйки з волосся

Якщо у вас чи у вашої дитини у волоссі застрягла жувальна гумка, кока-кола може допомогти. Змочіть напоєм ділянку волосся, що злиплася, залиште на кілька хвилин, а потім акуратно зніміть жуйку.

Кока-кола є універсальним засобом для чищення різних предметів і поверхонь. Але важливо пам'ятати, що це солодкий напій, і щоб предмети не залишилися липкими, ретельно ополіскуйте їх після контакту з колою.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Готуємо мариновані печериці, які будуть смачніші за магазинні: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати мариновані печериці зі спеціями, щоб урізноманітнити меню своєї родини смачною закускою

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії 

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах