Лайм

Топ-7 дешевих засобів, які ефективно розчиняють вапняний наліт

Візьміть собі на замітку

При випаровуванні жорсткої водопровідної води кальцій і магній у складі утворюють вапняний наліт, який відкладається в унітазі, ванній, раковині, навколо кранів і труб. І впоратися з ними буває непросто навіть за допомогою спеціальної побутової хімії. І якщо ви знаєте, як позбyтися його на крані або в зливному бачку унітазу, візьміть собі на замітку прості лайфхаки, як його розчинити в інших місцях. theLime докладніше розповідає про способи з дешевими народними засобами.

Фото: pinterest.com

1. Одним із найпростіших та найефективніших засобів від вапняного нальоту - це харчова сода. Для очищення ванни та раковини наносимо на поверхню соду, розведену до пастоподібного стану з водою. Залишаємо на 10-15 хвилин, протираємо губкою або щіткою, потім змиваємо.

Якщо ванна сильно забруднена, додаємо в миючий засіб трохи нашатирного спирту. Залишаємо на проблемних ділянках на 10 хвилин та змиваємо. Зазначимо, що емальовані поверхні, на відміну від керамічних, не переносять засобів, що містять кислоти (соляну, щавлеву тощо).

2. Від жовтого нальоту на поверхні ванни можна позбутися за допомогою відбілювача для білизни, трохи розбавленого водою. Просто наносимо на проблемні місця, чекаємо, а потім змиваємо водою.

3. Видалити вапняний наліт зі стін ванни або раковини можна за допомогою оцту. Змочуємо в ньому ганчірку та залишаємо її на забрудненому місці на декілька хвилин (можна і на півгодини). Потім змиваємо залишки водою.

4. Якщо відкладення вапняного нальоту на ванній серйозні, можна додати у воду трохи нашатирного спирту, нанести розчин на поверхню приблизно на 10 хвилин, а потім змити гарячою водою.

Фото: pinterest.com

Читайте також: Як швидко зробити ванну білою: саморобні засоби від жовтого нальоту.

5. Для видалення жовтого нальоту в унітазі беремо столовий оцет і рясно поливаємо їм відкладення. Залишаємо у такому вигляді на ніч. Вранці змиваємо водою і видаляємо залишки нальоту йоржиком. Замість оцту можна використовувати будь-який солодкий газований напій, наприклад, Кока-Колу.

6. Ще один спосіб для унітазу: насипаємо в нього два пакетики лимонної кислоти, а один розчиняємо у бачку. Залишаємо засіб діяти на 3 години: він повинен ефективно розм'якшити більшу частину вапняного нальоту. Залишки слід почистити щіткою, наждачним папером або мокрою пемзою.

7. А щоб видалити вапняний наліт із хромованих та пластмасових трубок та різьбових з'єднань душу, навіть не знадобиться спеціальних засобів. Достатньо помістити їх у ємність із окропом або обдати струменем гарячого повітря.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Народила у 39 і знялася для Playboy: де зараз акторка Вікторія Варлей, яка була учасницею "Холостяка"

Вікторія Варлей вийшла заміж за росіянина та живе у Маямі - акторка народила дитину в 39 років - що відомо про її життя

18-річна донька Ольги Фреймут похизувалася кадрами з випускного в США

Донька Ольги Фреймут Злата Мітчелл закінчила школу в США. Дівчина поділилася кадрами з випускного

День захисту дітей: українські зірки зачарували кадрами своїх синів та доньок

1 червня святкують День захисту дітей. Українські зірки вразили світлими кадрами зі своїми синами та доньками