Лайм

Як відмити пластикові вікна і підвіконня від жовтизни: допоможе сода, спирт та перекис

Поверніть поверхням новий вигляд

Пластикові вікна та двері з часом жовтіють, на їх поверхні з'являються подряпини. Тому якщо ви шукаєте дієві засоби для боротьби з жовтизною, наступні поради можуть бути для вас корисними. У цьому матеріалі theLime розповість, як відмити пластикові поверхні за допомогою соди, спирту та перекису водню.

Читайте також: Що робити, якщо жалюзі пожовтіли: простий лайфхак поверне їм новий вигляд.

Спирт

Ганчірку просочіть засобом і протріть нею всю поверхню по горизонталі. Уникайте появи розводів та використання надмірної кількості спирту.

Харчова сода і оцет

Для цього в ємність потрібно додати 10 відсотковий розчин оцту. Його можна приготувати самостійно: розчинити 100 г речовини в 900 води. Далі суміш перелийте в пульверизатор і нанесіть на підвіконня чи двері. Зверху додайте шар соди. Не переживайте, коли почнеться бурхлива реакція між содою та оцтом з виділенням бульбашок та появою піни.

Залиште речовину подіяти приблизно на 30 хвилин, після чого ретельно змийте залишки засобу за допомогою теплої води. Скористайтеся мийною речовиною за необхідності.

Порада: в процесі прибирання намагайтесь не надто сильно терти підвіконня чи двері, оскільки це може призвести до появи подряпин.

Перекис водню

Невелику кількість засобу нанесіть на суху губку, після чого потріть нею необхідні забруднені місця. Для посилення ефекту перекис можна змішати з содою. В результаті реакції цих інгредієнтів утвориться піна - її потрібно залишити на поверхні на 20 хвилин. Після того, як вказаний час минув, приберіть залишки засобу теплою водою та ганчіркою.

Фото: pinterest

Крім того, перекис водню можна спробувати змішати з будь-яким засобом, призначеним для виведення плям. Змішувати компоненти потрібно у співвідношенні 1:1. Речовину, яка у вас вийде, потрібно нанести на пожовклі місця та залишити на кілька годин. Далі видаліть залишки суміші як зазвичай.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються

Як прати джинси у пральній машині, щоб вони не втратили колір: дієві поради

Поради, які допоможуть зберегти життя джинсам якомога довше - як правильно прати річ ы як часто потрібно це робити