Лайм

Чим почистити підошву кросівок, щоб повернути їй білий колір та новий вигляд

Допоможуть домашні засоби, які завжди під рукою

З часом підошва кросівок може вицвітати, жовтіти через вплив бруду, пилу та інших елементів. Ось кілька способів, які допоможуть вам відбілити її, повернувши взуття новий та акуратний вигляд.

Харчова сода та перекис водню

Зробіть пасту з харчової соди та перекису водню в рівних частинах. За допомогою старої зубної щітки нанесіть пасту на підошву кросівок та залиште на 10-15 хвилин. Промийте підошву водою і дайте кросівкам висохнути на повітрі.

Читайте також: Звичайна кухонна сіль допоможе ідеально випрати білі шкарпетки: як це зробити.

Фото: Getty Images

Оцет

Змішайте рівні частини оцту та води. Змочіть у розчині стару зубну щітку та почистіть підошву кросівок. Залиште на кілька хвилин, а потім змийте водою. Якщо запах оцту надто різкий – промийте мильним розчином.

Відбілювач

Змішайте 1 частину відбілювача з 5 частин води в мисці. Змочіть у розчині стару зубну щітку та почистіть підошву кросівок. Залиште на кілька хвилин, а потім протріть мокрою ганчіркою. Обов'язково надягайте рукавички під час роботи з відбілювачем.

Важливо! Перед тим, як спробувати якийсь із цих методів, перевірте на невеликій ділянці підошви кросівок, щоб переконатися, що матеріал витримає процес очищення.

Раніше ми розповідали, як почистити та просушити зимове взуття перед тим, як прибрати його на зберігання.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки