Лайм

8 золотих правил, щоб ваші джинси довше зберігали новий вигляд

Про них не можна забувати

Кожна людина має улюблені джинси, і коли вони зношуються, буває важко підшукати таку ж вдалу пару. Щоб штани з деніму прослужили довго, треба правильно за ними доглядати. Розповідаємо, як захистити джинси від вицвітання та деформації, зберегти їх новий вигляд на місяці і навіть роки.

1. Використовуйте правильний засіб для прання

Під час прання темних джинсів використовуйте порошок або гель, призначений для кольорових речей. Інші мийні засоби містять хімічні речовини під назвою оптичні відбілювачі. Вони добре підходять для білого одягу, але можуть призвести до того, що джинси швидко вицвітуть.

Читайте також: Як випрати джинси, щоб вони зменшилися у розмірі: простий лайфхак.

Фото: pexels.com

2. Перед пранням виверніть джинси

Це, ймовірно, одна з найвідоміших порад з прання джинсів, але про неї багато хто забуває. Вивернувши джинси навиворіт, ви захистите їхній колір, а також захистите від вицвітання на сонці, якщо збираєтеся сушити їх на вулиці.

3. Замочіть джинси перед першим пранням

Нові темні джинси перед першим пранням варто замочити у теплій воді з додаванням звичайної солі. Такий лайфхак допоможе закріпити фарбу. Після цього завжди періть джинси з іншими темними речами на випадок, якщо вони полиняють.

4. Слідкуйте за декором та принтами

Хоча на етикетках джинсового одягу з декоративними елементами зазначено, що його можна прати в машинці, краще зробити це вручну в холодній воді. Так принти та декор довше збережуть новий вигляд.

Читайте також: Як правильно сушити мокре взуття, щоб воно не деформувалося.

5. Не тримайте мокрі джинси в машинці

Якщо ви перете джинси в машинці, вийміть їх із барабана, як тільки цикл завершиться. Це допоможе запобігти появі полинялих заломів на поверхні тканини.

Фото: pexels.com

6. Не періть занадто часто

Часте прання скоротить термін служби ваших джинсів, тому не піддавайтеся спокусі перепрати їх. Зазвичай достатньо прати джинси кілька разів на сезон. Якщо вам цього недостатньо, намагайтеся влаштовувати прання не частіше ніж раз на через 10 носок.

7. Не користуйтеся сушаркою

Сушіння в барабані машини може пошкодити волокна еластану у складі джинсів. Краще дайте їм висохнути природним шляхом, коли це можливо.

8. Використовуйте фарбу

Як тільки колір джинсів почне вицвітати, не поспішайте їх змінювати. Подаруйте штанам нове життя за допомогою спеціальної фарби. Її можна використовувати для відновлення вихідного кольору або фарбування світліших джинсів у темний колір. Обов'язково протріть ущільнювач дверцят пральної машини після фарбування джинсів, оскільки на гумці можуть накопичуватися залишки барвника.

Читайте також, що робити, якщо джинси сіли та стали щільними після прання: покрокова інструкція.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз гурт "Ґринджоли", який представляв Україну на "Євробаченні" з гімном революції

Гурт Ґринджоли існує в особі Романа Калина - чому колектив розпався та чим зараз займається його колишній лідер

Російський репер Noize MC зустрівся у Чикаго з Андрієм Хливнюком та заявив, що пишається ним

Російський репер Noize MC розповів про дружбу з Андрієм Хливнюком та похвалився спільними фото із ним - пост артиста

Мстислав Чернов привіз в Україну "Оскар", який отримав за фільм "20 днів у Маріуполі"

Мстислав Чернов повернувся в Україну з першим Оскаром - в мережі показали фото режисера на київському вокзалі