Лайм

Якою водою краще поливати розсаду, щоб вона виросла міцною і здоровою

Поради досвідчених городників

Правильне підживлення та грамотний полив рослин забезпечить у майбутньому хороший врожай. Раніше ми писали, які народні засоби можна використовувати для удобрення сіянців, а тепер розповімо, якою водою поливати розсаду, що вона виросла міцною та здоровою.

Молода рослина любить м'яку воду, в якій низький вміст солей та різних домішок. Ідеальною для поливу розсади вважається тала вода, отримана в результаті танення снігу, дощова вода або набрана в чистому джерелі, наприклад, озері або річці. Однак не завжди є можливість видобути "правильну" воду, тому доводиться використовувати водопровідну.

Фото: pixabay.com

Чи можна поливати розсаду водою з-під крану?

Таку воду можна використовувати, тільки її потрібно добре підготувати. Цей процес нескладний і не займе багато часу.

Налийте воду з-під крану в ємність і залиште на два дні відстоюватися. Накривати її не треба. Таким чином, вам вдасться позбутися хлору та інших домішок, які містить водопровідна вода.

Читайте також: Коли і чим підживлювати розсаду помідорів, щоб вона була міцною та здоровою.

Однак, цей метод не вирішить проблему наявності солей, тому додатково доведеться попустити жорстку воду через спеціальний фільтр. Як варіант – можна використовувати бутильовану воду.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

Астрологи назвали знаки Зодіака, які найбільше дратують інших через свої звички - у списку опинилися Раки, Водолії та Близнюки

На сонці чи в тіні: де краще садити баклажани, щоб мати великий врожай

Як правильно визначити оптимальне місце для висадки баклажанів на городі, в чому переваги та ризики вирощування в тіні та на сонці

Як приготувати млинці з м'ясною начинкою і соусом бешамель: простий рецепт

Млинці з м'ясною начинкою, запечені в духовці під соусом бешамель - смачна та ситна страва для всієї родини