Лайм

Які компліменти не варто говорити жінкам: ці слова можуть образити

Переконайтеся, що ви не допускаєте поширених помилок

Компліменти – здавалося б, знайома кожному річ, яка використувається в тих чи інших випадках. Однак деякі так звані "приємні слова" можуть мати зворотній ефект, і замість того, аби проявити прихильність, можна зробити зовсім навпаки. Далі theLime розповість, які вислови не слід говорити жінкам.

Фото: pinterest

Компліменти, які є недоречними для жінок:

Слова, які акцентовані на зовнішність. Наприклад "Ти така приваблива" або "У тебе чудове тіло".

Компліменти-порівняння. Наприклад, "Ти набагато гарніша за свою подругу". Це не лише звучить недоречно, але й може образити почуття іншої людини.

Читайте також: Тримайте язика за зубами: яким знакам Зодіаку не варто розповідати свої секрети.

Вислови з прихованим негативним підтекстом. Мова йде, наприклад, про такий сумнівний комплімент: "Ти дуже розумна як для жінки". Це знецінює роль жінки у суспільстві, дискримінує її за статтю.

Слова про інтереси або здібності жінки на основі статі. Схоже на попередній приклад. "Ти справді добре з цим справляєшся як для дівчини" - це теж навряд чи можна назвати компліментом.

Фото: pinterest

Вислови з натяком на те, що жінка має цінність лише через статус своїх стосунків. Наприклад "Тобі так пощастило з хлопцем/чоловіком". Жінка – сама по собі повноцінна окрема особистість.

Компліменти з натяком на схвалення з боку чоловіків. Наприклад "Ти досить гарна, щоб отримати будь-якого хлопця".

Слова з підтекстом про особистість або поведінку жінки на основі її зовнішнього вигляду. Наприклад "Ти виглядаєш так, ніби ти дуже весела". Такі висновки, створені на основі лише чогось зовнішнього, часто є помилковими.

Вислови, які стосуються віку. Вони ніби натякають, що жінка цінна лише своєю молодістю. Наприклад, "Ви виглядаєте дуже молодо для свого віку". Так говорити теж не варто.

Компліменти надмірно фамільярного або сексуального характеру. "У вас сексуальний голос" або "Ти виглядаєш так, ніби у тебе була бурхлива ніч" - такі слова також не є бажаними у списку приємних слів.

Непрошені компліменти. Наприклад, коментарі щодо зовнішнього вигляду чи поведінки незнайомої вам людини.

Фото: pinterest

Варто пам'ятати, що сказані слова завжди мають бути шанобливими, доречними та дарувати їх одержувачу приємні відчуття. Якщо ж наслідки виявилися негативними, значить, це був зовсім не комплімент.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем

Має особливу силу: що таке четвергова сіль і як правильно її готувати

Як у домашніх умовах зробити четвергову сіль у Чистий четвер перед Великоднем, а також для чого її можна використовувати

Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах

У травні на буряках може з'явитися довгоносик - чим обробити грядки, щоб відлякати шкідників, прогнати мурах з городу