Лайм

Як не варто вітати жінок з 8 березня: такі слова вже давно не актуальні

Замініть старі кліше щирістю

Напередодні Міжнародного жіного дня чоловіки готують не лише подарунки, але привітання. При виборі вітальних слів варто зберігати обережність, оскільки окремі вислови можуть мати негативний зміст. Далі розповімо про те, які поширені твердження про жінок звучатимуть не як вітання, а зовсім навпаки.

Фото: pinterest

"Залишайся такою ж доброю та турботливою"

На перший погляд ці слова звучать безневинно та мають на меті позитивне послання. Однак, якщо трохи розібратися, виглядає така конструкція слів не дуже, бо ніби показує людині, що із нею не так і якою вона має бути в очах суспільства. Краще замініть ці слова більш індивідуальними побажаннями.

Читайте також: Хочу танк - у господарстві знадобиться: яскраві меми та фотожаби про 8 березня.

"Зі святом всіх мам…"

8 Березня несе в собі ідею про гендерну рівність, і святкують його однаково всі жінки, а не лише ті, що стали мамами.

"Залишайся такою ж красивою та молодою"

Ці слова можуть мати не зовсім позитивний зміст, оскільки вони транслюють те, що жінка має цінність у суспільстві, допоки красива й молода.

"Ти – справжня жінка"

Таке твердження є досить стереотипним, адже виміряти ту саму "справжність" нереально, і загалом це питання є дуже індивідуальним. У кожного свої уявлення про "справжніх жінок" та критерії, які вони нібито мають відповідати.

Фото: pinterest

"Відпочивай, сьогодні ж твоє свято"

Це прозвучить як принизливе нагадування про те, що у всі інші дні лише жінка має виконувати купу набридливих справ. Найкращий подарунок на 8 березня і не тільки – розподілити всі домашні обов'язки порівну.

Читайте на тему: Ідеальні подарунки: які квіти найбільше підходять різним знакам Зодіаку.

"Бажаю твоєму чоловікові велику зарплату"

Це гарне побажання для самого чоловіка, яке можна сказати у його день народження. А у Міжнародний жіночий день таким словам не місце – жінка сама може забезпечити собі гідне життя.

8 березня саме про це – коли в середині XIX століття в різних містах світу пройшли марші жінок - працівниць фабрик, заводів та інших підприємств. Всі вони виступали за рівні умови праці з чоловіками.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

Як у домашніх умовах зробити оригінальні крашанки на Великдень різного кольору за допомогою чаю каркаде, червоноголової капусти та куркуми