Лайм

Який колір найкраще підходить для спальні, а яких відтінків варто уникати

Експерти поділилися рекомендаціями

Гарний нічний сон - запорука міцного здоров'я, тому облаштуванню спального місця слід приділити першочергову увагу. Експерти зі сну розповіли виданню Bestlife, як впливає на якість сну колір вашої спальні, та які відтінки можуть його покращити.

Синій

Лікар Карлеара Вайс, яка спеціалізується на науці сну, стверджує, що при виборі розслаблюючого кольору слід орієнтуватися на вашу особисту реакцію – саме так працює кольоротерапія. Але серед усіх кольорів синій та його відтінки найбільше асоціюється зі спокоєм. За словами експертки, синій колір має заспокійливу дію на організм, що може допомогти знизити частоту серцевий скорочень і зменшити рівень занепокоєння.

Фото: unsplash.com

Читайте також: Як швидко заснути: лікар дала 6 простих порад, які допоможуть розслабитися.

Світло зелений

Світло-зелений — ще один відтінок, що широко рекомендується спеціалістами Психолог і експертка зі сну Ніколь Ейхельбергер стверджує, що зелений - заспокійливий колір, який може створити відчуття балансу та гармонії. Він асоціюється з природою та відпочинком на відкритому повітрі, що також може сприяти розслабленню.

Фото: unsplash.com

Лавандовий

Як колір, так і запах лаванди допомагає розслабитися. Експерти пояснюють, що холодні кольори з "короткою довжиною хвилі", як правило, більш розслаблюючі, а фіолетовий має найкоротшу довжину хвилі серед усієї палітри.

"Це один з наших абсолютних фаворитів для спальні, він настільки ж витончений і романтичний, як і заспокійливий", - додає Філіпа Радон, експертка з кольору та дизайну.

Фото: unsplash.com

Бежевий

Бежевий, світло-коричневий та кремовий – теплі, світлі та нейтральні відтінки, що робить їх ідеальними варіантами для стін спальні. Вони уособлюють безтурботність і простоту, а бежевий – простий і спокійний, і це робить його чудовим доповненням до зеленого чи білого.

Фото: unsplash.com

Читайте також: Може не дати вам заснути: чому не варто довго дивитися в телефон перед сном.

Кольори, яких слід уникати у спальні

Існує також безліч кольорів, які експерти зі сну називають невдалими для спальні. Серед них – червоний та помаранчевий, які збуджують, викликають приплив енергії. Також варто утриматися від дуже темних відтінків, які можуть навівати почуття смутку, гніву, страху. Так, темно-коричневі кольори роблять простір гнітючим і тужливим, а не спокійним та розслабленим.

Фото: unsplash.com

Звичайно, особисті смаки теж мають значення, і різні кольори матимуть різний емоційний вплив на людей.

"Колір спальні - це особистий вибір, і те, що підходить одній людині, може не підійти іншій, - пояснює Ейхельбергер. - Деякі люди сприймають яскраві, сміливі кольори як розслаблюючі, тоді як інші надають перевагу м'яким, приглушеним тонам".

Фото: unsplash.com

Раніше психологи назвали 5 речей, які не слід тримати у спальні.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею