Лайм

Психологи назвали 5 речей, які не варто тримати у спальні

Що не можна тримати в спальні - ноутбук, сімейні фото та інші предмети

Облаштування інтер'єру - клопітна та непроста справа. Існують помилки, яких не варто припускатися, щоб житло не виглядало маленьким і тісним. Але крім естетичних аспектів обстановки у квартирі слід враховувати психологічний ефект тих чи інших предметів. Психологи розповіли виданню Best Life, які речі не варто тримати у спальні, щоб добре відпочивати та не псувати стосунки зі своєю коханою людиною.

Фото: pexels.com

Робочі предмети

Сімейний терапевт Аарон Келсі попереджає, що робочі предмети, включно з улюбленим ноутбуком, варто тримати подалі від сімейного ложа. Це покращить сон та гармонію у парі.

"Все, що створює внутрішню потребу "бути продуктивним", "звертати увагу", "приступати до роботи" або якимось чином відволікати вас від вашого партнера чи сну, має зберігатися в іншому місці", - каже психолог.

Терапевтка Енн Руссо також попереджає, що це може спричинити почуття стресу та занепокоєння.

"Предмети, пов'язані з роботою, такі як ноутбуки або документи в спальні, заважають розслабитися і відпочити, - пояснює вона. - Це також може створити відчуття дисбалансу у відносинах, коли робота важливіша за якісний час із партнером".

Читайте також: Психолог порадила, як упоратися з прокрастинацією - звичкою відкладати все на потім.

Спортивний інвентар

Консультант Пірс Біглефхенд говорить, що фізичні вправи допомагають розслабитися та налаштовують на позитивний лад, але якщо спортивний інвентар займає місце у спальні, це може стати на заваді відпочинку.

"Якщо ваша кохана людина має звичку пізно лягати або рано вставати, а ваші заняття спортом порушують її сон, це не дуже добре для ваших стосунків", - попереджає він.

Фото: pexels.com

Електроніка

Всі електронні пристрої, такі як персональні комп'ютери, телевізори, ігрові консолі та телефони можуть сильно відволікати в спальні. "Вони можуть заважати сну, створювати відчуття дистанції між партнерами та заважати близькості", - пояснює Енн Руссо.

Якщо ви не можете повністю прибрати електроніку зі спальні, експерт радить обмежити її використання та не заважати партнеру спати.

Сімейні фотографії

Несподівана порада, однак у ній справді є сенс. Клінічний психолог Ненсі Б. Ірвін з Лос-Анджелеса каже, що в спальні слід зберігати лише фотографії себе та свого партнера.

"Сімейні фотографії, діти, собаки тощо можуть бути в іншій кімнаті, - каже вона. - Вони абсолютно важливі, але не повинні заважати усамітненню пари".

Читайте також: Лібідо у всіх різне: лікар пояснила, чому знижується статевий потяг.

Фото: pexels.com

Подарунки від колишніх

Ваша кохана людина, швидше за все, не захоче, щоб їй нагадували про ваші минулі стосунки. Психотерапевтка Хізер Інгленд каже, що хоч би якими важливими були подарунки від колишнього чи колишньої, їх слід прибрати зі спальні.

"Уявіть свої думки та почуття, якби ви знайшли у вашого коханого коробку з цінними сувенірами з минулих стосунків. Ви, ймовірно, поставили б питання, чи сумує він чи вона за своїм минулим партнером. Може здатися, що колишній є третьою особою у ваших відносинах", - попередила експертка.

Натомість Інгленд радить просто викинути старі записки, фотографії та інші дрібнички, пов'язані з минулим коханням. Якщо ж є причина, через яку ви не можете позбутися цих речей, не тримайте їх у спальні.

Дізнайтеся також, які гормони відповідають за кохання і чому воно закінчується.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм