Лайм

Як зробити ефективний засіб від плям на матраці – потрібно всього три інгредієнти

Візьміть собі на замітку

Кожна господиня прагне створити у своєму будинку затишок та підтримувати чистоту. Однак часом це буває зовсім нелегко, особливо це стосується тих сімей, де є маленькі діти та домашні вихованці. І якщо ви вже знаєте, як освіжити подушку, яка неприємно пахне, або відмити пляму на дивані, якщо немає спеціального засобу, візьміть собі на замітку прості лайфхаки, як позбутися плям на матраці за допомогою народних засобів. theLime докладніше розповідає про три різні способи.

Оцет

Якщо у вас вдома немає спеціального засобу для очищення матраців, можна скористатися оцтовою кислотою.

Необхідно взяти пляшку, налити в неї приблизно 1 ч. л. рідкого мила та 50-100 мл 9% оцту. Потім наповнюємо ємність теплою водою до половини та засипаємо 1 ч. л. харчової соди. Далі потрібно швидко закрутити пульверизатор.

Наносимо засіб на пляму і тремо щіткою, поки забруднення не зникне. Потім витираємо чистою губкою або ганчіркою, ще кілька разів і залишаємо матрац висихати.

Фото: pinterest.com

Читайте також: Як позбутися жовтих плям на матраці: топ-4 народних засобів для чищення.

Сода

З жовтими плямами на матраці ефективно впорається харчова сода. Беремо чисту губку або щітку і протираємо нею пляму на матраці, потім насипаємо 2 ст. л. соди на забруднення і залишаємо в такому вигляді матрац доти, доки він повністю не висохне.

Потім потрібно буде пропилососити матрац від соди або витерти залишки ганчіркою чи щіткою.

Фото: pinterest.com

Читайте також: Як зробити засіб, який видалить жовті плями на матраці лише за 15 хвилин.

Перекис водню

Якщо ви виявили на матраці плями крові, допоможе розчин перекису водню. Беремо ватний диск або шматочок тканини, змочуємо та протираємо те місце, де матрац був забруднений. Якщо кров почала пінитися – це означає, що перекис вступив у реакцію із забруднювачем. Процедуру потрібно повторити декілька разів, потім витерти сухою серветкою.

А якщо забруднення досить серйозне, змішуємо сіль, перекис та крохмаль у пропорції 2:1:1 та наносимо на пляму. Залишаємо до повного висихання, а потім прибираємо залишки суміші сухою ганчіркою. Повторювати такі дії можна, поки пляма не зникне зовсім.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil