Лайм

Як виростити великий і міцний часник: секретний спосіб досвідчених дачників

Запам'ятайте цей простий спосіб

Кожен досвідчений дачник має перевірені секрети з вирощування культур. Наприклад, щоб отримати хороший урожай цибулі, городники використовують правильні добрива, а щоб часник виріс великий, дотримуються простих правил. У цьому матеріалі розповімо, як виростити великий і міцний часник на своїй дачі, знаючи лише кілька лайфхаків.

Фото: pixabay.com

Щоб часник був великого розміру, дуже важливо обрізати часникові стрілки відразу після появи. Якщо цього не зробити, то поживні речовини підуть у верхівку рослини, і головки часнику будуть дрібними.

Також важливо не забувати про листя часнику, яке потрібно зав'язати на вузол за тиждень до збирання врожаю. Такий хитрий трюк здатний збільшити розмір плодів на 30-40%.

Фото: pixabay.com

Окрім цього важливо приділяти увагу ґрунту, поливу та підживленню часнику.

Перед тим як висадити часник, подбайте про те, щоб грядка була промульчованою. Розпушіть ґрунт, зробіть глибокі борозни, посипте піском і висадіть зубки часнику.

Читайте також: Як захистити цибулю і часник від цибулевої мухи: ефективний засіб від шкідника.

У разі зимової посадки часнику важливо не забувати накривати грядки гілками або поліетиленовою плівкою, щоб часник не замерз під час сильних холодів.

Коли часник почне проростати, потрібно періодично розпушувати ґрунт, а також регулярно поливати. Молодий часник потребує поливу раз на тиждень, а після формування головок рослину можна зволожувати раз на місяць.

Часник, як і будь-яка інша культура, потребує підживленя. Навесні після появи перших пагонів один раз підживіть часник азотовмісними добривами. Потім використовуйте попіл, який можна додавати періодично.

Фото: pixabay.com

Раніше ми розповідали, чим підживити часник, щоб не жовтів: найпопулярніші народні способи.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Вирощування огірків: як правильно формувати рослину, щоб вона дала багато врожаю

Як потрібно правильно формувати огіркову ліану в теплиці, навіщо її підв'язувати, а також видаляти всі пасинки, вуса та нижнє листя  

Готуємо мариновані печериці, які будуть смачніші за магазинні: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати мариновані печериці зі спеціями, щоб урізноманітнити меню своєї родини смачною закускою

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії