Лайм

Доступний аптечний засіб допоможе відлякати колорадського жука без хімії

Запам'ятайте, як зробити розчин для обприскування

Щоб наприкінці літа зібрати гарний урожай картоплі, необхідно дотримуватися певних дій, які допоможуть отримати бажаний результат. Наприклад, надрізати її перед посадкою та обробити народними засобами. Однак рослини можуть зіпсувати шкідники, а саме колорадські жуки. theLime вирішив розповісти вам про дієвий народний засіб для боротьби з ними.

Як відомо, колорадський жук може завдати суттєвої шкоди картоплі. Листя поїдають і дорослі жуки, і личинки. Коли кущ об'їдають личинки колорадського жука, то рослина практично зупиняється у розвитку. Якщо листя було знищено повністю, то не відбуваються процеси фотосинтезу – адже немає листових платстинок. Відповідно, харчування до кореневої системи перестає надходити.

Якщо ви не хочете використовувати хімікати проти шкідників, спробуйте березовий дьоготь – дешевий засіб, який можна купити у будь-якій аптеці. Замість нього можна використовувати дігтярне мило.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Личинки хруща у грунті псують коріння рослин: як позбутися їх народними методами.

Як позбутися колорадського жука за допомогою березового дьогтю?

Беремо 2 ст. л. рідкого мила та 1 ст. л. березового дьогтю, змішуємо в ємності, додаємо 300 мл води та перемішуємо. У такому розчині дьоготь добре розчиняється і не плаває на поверхні. Отриманий розчин розбавляємо 3 л води, струшуємо та обприскуємо рослини. Для цього використовуємо пульверизатор або звичайну пляшку з отворами.

Іноді достатньо однієї обробки раз на 10-14 днів. Якщо пройшли дощі, процедуру слід негайно повторити.

Перед кожною обробкою рекомендуємо оглянути рослини, прибрати дорослих жуків та кладки яєць, адже дьоготь не вбиває шкідників, а лише відлякує їх.

Фото: pixabay.com

Як позбутися колорадського жука за допомогою дігтярного мила?

Як відомо, дігтярне мило містить березовий дьоготь. Воно має бактерицидні та протизапальні властивості.

Беремо брусок дігтярного мила, тремо його на терці та розчиняємо у 8 л теплої води. Виливаємо отриманий розчин у пульверизатор і обприскуємо ним уражені рослини. Щоб досягти максимального ефекту, повторювати обробку необхідно під час найбільшої сонячної активності.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Молоко – корисне добриво для квітів і рослин на городі: як його використовувати.
  2. Як врятувати капусту від білокрилки господарським милом та часниковим настоєм.
  3. Чим поливати помідори, щоб були солодкі і соковиті: поради досвідчених дачників.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також