Лайм

Щоб перець гарно ріс і не чорнів, слід обробити його дешевим аптечним засобом

Методи досвідчених городників

У липні на грядках зав'язується та зріє перець. Як і будь-яка культура, він потребує захисту від хвороб та шкідників, а також підживлення та стимуляції росту. З цими завданнями впорається йод – простий аптечний засіб, який також використовують для боротьби з фітофторою та борошнистою росою.

Йод дуже корисний для перцю. Він не тільки удобрює, але також захищає рослини від хвороб, стимулює зростання плодів, бореться із шкідливими мікроорганізмами у ґрунті. Підгодовувати перець йодом слід у період формування плодів, а коли дозрівають перці, обробка розчином цього антисептика стане відмінною профілактикою фітофтори.

Фото: Getty Images

Щоб перці росли великими та швидше дозрівали, проведіть підкореневе поливання з йодом. У 10 л води розведіть лише 3 краплі спиртового розчину йоду, добре перемішайте і влийте під кожен кущ по 1 літру розчину.

Читайте також: Чим обробити огірки, якщо почало жовтіти листя: дешевий засіб врятує врожай.

Нешкідливим та ефективним методом є обробка кущів розчином йоду. У 1 л чистої води розчиняємо 2 краплі аптечного засобу, розмішуємо та кропимо рослини.

Для профілактики фітофтори перцю приготуйте народний засіб за таким рецептом: 9 л води, 1 л молочної сироватки, 40 крапель йоду, 1 ст. ложка перекису водню. Всі інгредієнти перемішуємо та використовуємо для обприскування. Кожні 10 днів можна повторювати обробку, і ризик фітофторозу значно знизиться.

Фото: із відкритих джерел.

Перед обробкою необхідно добре полити грядку перцю. Обприскуйте рослини пізно ввечері, рано-вранці, або в хмарну погоду. Також, якщо помітите на перцях фітофтору (почорніння та розм'якшення плодів), слід акуратно обірвати уражені плоди та листя, а кущі обробити з усіх боків.

Дізнайтесь також, як вирощувати огірки, щоб вони не стали гіркими.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Краще це зробити восени: дачникам нагадали про важливу роботу в саду

Для чого застосовується побілка дерев і коли це краще робити - навесні чи восени, розповіла фахівчиня

"П'яні" мариновані помідори з горілкою - ваші гості будуть в захваті

Приготуйте п'яні мариновані помідори - цей рецепт вас точно здивує