Лайм

Як вирощувати огірки, щоб вони не стали гіркими: правила поливу і підживлення

Візьміть до уваги

Огірки вимагають правильного догляду, адже якщо не знати правил поливу та підживлення, можна отримати гіркий врожай. У цьому матеріалі розповімо, як поливати огірки, щоб не гірчили та які добрива вносити під час періоду вегетації.

Чому огірки гірчать?

Батьківщина огірків - тропічні ліси Індії, де є вологий і мало мінливий клімат. Тому важливо забезпечити рослині схожі умови. Якщо при вирощуванні овочів дати їм мало вологи, не звертати уваги за стрибки температур, то огірки стануть накопичувати кукурбітацин - органічна речовина, що має гіркий смак.

Фото: pixabay

Незважаючи на неприємний смак, кукурбітацин дуже корисний, оскільки має потужний протизапальний ефект, має антимікробні та протипухлинні властивості. Але все ж таки їсти гіркі огірки неприємно, тому ми завжди перевіряємо їх перед тим, як покласти в салат.

Як вирощувати огірки, щоб не були гіркими

1. Дотримуйтесь температурного режиму. Насамперед забезпечте тепло кореневій системі, а потім листям.

2. Не допускайте потрапляння прямих сонячних променів. Огірки люблять розсіяне світло, тому їх часто садять поряд із кукурудзою або біля плодових дерев, які створюватимуть тінь.

Читайте також: Чим кропити огірки від хвороб: дієві засоби, які захистять урожай від загибелі.

3. У теплу погоду поливайте огірки теплою водою, щоб уникнути перепадів температур. Досвідчені дачники використовують для поливу воду, що прогріта на сонці.

Фото: pixabay

4. Слідкуйте за тим, щоб ґрунт завжди був вологим. У суху погоду огірки потрібно поливати щодня, а у спекотні дні – вранці та ввечері. Підтримувати вологий мікроклімат у посушливий період можна дощуванням через дрібні насадки.

5. При різкому похолоданні огірки потрібно вкрити, використовуючи лутрасил, плівку та інші матеріали. Через різкий стрибок температури плоди можуть гірчити.

6. У холодну погоду огірки підживлюють золою або мінеральними добривами, які містять мікроелементи. Головне, вносити підживлення вчасно і дотримуватися пропорцій, оскільки огірки можуть гірчити й через надлишок азоту в ґрунті.

Фото: pixabay

Раніше ми розповідали, чим підживлювати огірки після сходів: рецепти натуральних добрив для поливу.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Привносять світло в життя інших: які знаки Зодіаку вважають найбільш позитивними

Представники яких зодіакальних сузір'їв прагнуть завжди бачити у всьому позитив, робити світ кращим і допомагати порадами  

Як підживити рослини черствим хлібом: натуральне добриво для поливу

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво для рослин із залишків чорного хліба, що містить багато поживних речовин

Як смачно приготувати молоду картоплю: небанальний рецепт сезонної страви

Як у домашніх умовах приготувати молоду картоплю на сковороді із вершковим маслом, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї