Лайм

Чим підживити баклажани в липні, щоб швидше достигали плоди

Методи досвідчених городників

Баклажан, як і перець, дуже вибаглива рослина, яка вимагає до себе підвищеної турботи. Йому потрібен регулярний полив, пухкий ґрунт і своєчасне підживлення. Раніше ми розповідали, чим обробити перець, щоб він не чорнів і гарно ріс, а в цьому матеріалі зупинимося на підживленні баклажанів.

Підживлення баклажанів - один із важливих етапів у процесі вирощування культури. Перш ніж вносити добриво, слід врахувати, що баклажани дуже чутливі до високородючих ґрунтів. Рослина вимагає більше азоту, ніж перець і помідори, але за його надлишку рослина схильна до посиленого наростання зеленої маси на шкоду врожаєві. Калій підвищує опірність хворобам, а фосфор допоможе прискорити достигання плодів.

Фото: pixabay.com

Баклажани підживлюють декілька разів. Навесні вносять перепрілий гній (5 кг на кв. м) або аміачну селітру (25 г), суперфосфат (40 г), калійне добриво (15 г).

Читайте також: Гірчиця захистить картоплю, баклажани та помідори від колорадського жука: як її використовувати.

У період усієї вегетації рослину підживлюють курячим послідом, який перебродив, або коров'яком. Також можна внести нітроамофоску (50 г на 10 л води) – одне з найпопулярніших мінеральних добрив. Підживлення повторюють через 7-10 днів.

У разі слабкого росту баклажани підживлюють сумішшю сечовини (2 г), суперфосфату (40 г), калію (50 г) на 10 літрів води. Після цього рослини обов'язково слід полити, щоб змити добриво з листя.

Фото: pixabay.com

Як поливати баклажани

За потреби кущі баклажану поливають по 25 л на квадратний метр. Важливо підтримувати нормальну вологість, але не допускати застою води. Щоб на поверхні не було кірки, ґрунт потрібно часто розпушувати.

Раніше ми розповідали, що робити з гіркими та кривими огірками: три поради, щоб покращити врожай.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу