Лайм

Щоб троянди краще перенесли зиму, у вересні їх слід підгодувати: які добрива допоможуть

Садівники використовують народні засоби та мінеральні добрива

У вересні у садівників та городників багато робіт: після збирання врожаю потрібно перекопати та удобрити грядки, посадити рослини-сидерати, підготувати до зими квіти, кущі та дерева. Особливу увагу слід приділити трояндам. Щоб ці вимогливі красуні добре перенесли зимові холоди, не зайвим буде їх підживити. Існує три перевірені засоби, які потрібно внести до кінця вересня.

Читайте також: Як садити тюльпани восени, щоб вони пережили холод і красиво цвіли наступної весни.

Фото: Getty Images

Деревна зола

Щоб троянди отримали всі необхідні мінерали, не зайвим буде рівномірно розсипати біля основи кущів деревну золу. Розводити її водою та поливати троянди не потрібно, інакше є ризик надто сильно розкислити ґрунт. Також розчином золи можна окропити троянди у вересні. Розчиніть 200 г деревної золи у 10 л води, перемішайте та обробіть листя та стебла.

Калімагнезія

Калійно-магнієве добриво, також відоме як калімагнезія, збагачує ґрунт мінералами та покращує імунітет рослин, що особливо важливо напередодні заморозків. Також вона знижує вразливість троянд до різних грибкових захворювань. Щоб внести добрива, проробіть не надто глибокі борозенки за 15-20 см від куща. Знадобиться 20 г калімагнезії на 1 кв. метр.

Читайте також: Чим обробити теплицю після збирання врожаю: важливо для профілактики хвороб рослин.

Фото: Getty Images

Суперфосфат для троянд

Восени підгодувати троянди можна збалансованим добривом на основі суперфосфату. 15 г засобу розводять у 10 л води, додають 16 г монофосфату, перемішують. Такої кількості вистачить для підживлення 4-5 кв. метрів ґрунту.

Також можна в 10 л води розвести 25 г суперфосфату, 10 г сірчанокислого калію та 2,5 г борної кислоти. Дотримуйтесь дозування, щоб не обпалити коріння троянд.

Суперфосфат також підходить для позакореневої обробки троянд. Розчиніть 50 г добрива в 1 л гарячої води, влийте у 10 л відро води, перемішайте та обприскайте листя та стебла троянд.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Минуле постукає в двері: три знаки Зодіаку у липні чекає повторення невивченого уроку

У липні 2024 року три знаки Зодіаку - Риби, Рак і Скорпіон - можуть отримати повернення минулих ситуацій, які доведеться вирішувати

Щастя, коли такі люди поряд: топ-5 найкращих друзів по знаку Зодіаку

Астрологи назвали, хто зі знаків Зодіаку - найкращі друзі. Це Скорпіон, Телець, Діва, Лев і Риби

Екологічний засіб від шкідників на огірках: вже за 48 годин можна буде вживати в їжу

Чим можна знищити шкідники на огірках - розповідаємо про екологічний біопрепарат проти попелиці, павутинного кліща і трипсів