Лайм

Як освіжити диван: позбутися плям і запаху допоможуть сіль, оцет і чайні пакетики

Скористайтеся маленькими хитрощами

Використання перевірених лайфхаків полегшить прибирання та догляд за речами. Наприклад, раніше ми розповідали, як швидко почистити килим содою, а також ділилися порадами стосовно того, як висушити пуховик після прання. Цього ж разу мова піде про те, як прибрати неприємний запах та плями з дивану. Для цього нам знадобиться кілька народних засобів. Зокрема, оцет, сіль та чайні пакетики. Детальніше про кожен із можливих варіантів читайте далі на цій сторінці.

Читайте також: Як почистити засмальцьований диван: ефективні засоби проти плям на оббивці.

Фото: unsplash.com

Спосіб 1: розчин з оцтом

Для того, щоб прибрати на поверхні дивану неприємний запах, а також позбутися плям можна приготувати в домашніх умовах розчин з оцтової кислоти. Потрібно розвести оцет у воді, перемішати все, нанести готовий розчин на тканину, якою будемо робити прибирання, вичавити з неї оцтовий розчин, прикласти ганчірку до поверхні з плямами та запахом і залишити у такому вигляді на якийсь час. За потреби процедуру можна повторити кілька разів. Таким чином вам вдасться за найкоротший час прибрати плями, наприклад, від риби, пива чи інших продуктів, а також усунути неприємний запах.

Спосіб 2: сіль

Кухонна чи ароматична сіль також стане у нагоді, коли справа стосується прибирання. Цей інгредієнт відмінно впорається із плямами, запахами від пива, їжі, вогкості та тютюну. Все, що потрібно зробити - це нанести сіль рівним шаром на потрібне забруднене місце або місця, залишити її на 7-10 годин на поверхні, після чого прибрати за допомогою пилососа чи жорсткої щітки.

Також можна використати замість солі картопляний крохмаль, перемішаний з харчовою содою. У такому випадку варто дотримуватися пропорції 1:1. Засіб слід нанести на забруднене місце, залишити на якийсь час, після чого видалити з поверхні.

Читайте на тему: Як прибрати неприємний запах матраца: доступні засоби, які вирішать проблему.

Спосіб 3: чайні пакетики та кава

Так, ці компоненти також допоможуть нам у прибиранні. Для усунення неприємного запаху потрібно кілька днів розкласти на поверхню дивана використані пакетики з-під чаю. У разі якщо потрібно усунути пляму, використовуємо звичайну каву. Для цього посипаємо її на поверхню виробу, а через кілька годин прибираємо за допомогою пилососа чи жорсткої щітки.

Фото: unsplash.com

Профілактика появи неприємних запахів та плям:

  • регулярно робити прибирання диванів та інших поверхонь;
  • за можливості не їсти на дивані та не розпивати напої;
  • обирати меблі, які будуть стійкими до забруднень.

Як почистити чашу мультиварки від їжі, що пригоріла, щоб не пошкодити покриття: 5 порад.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії 

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини