Лайм

Як почистити засмальцьований диван: ефективні засоби проти плям на оббивці

Візьміть собі на замітку

Кожен з нас регулярно стикається з проблемою жирних плям, які з'являються будь-де, в тому числі й на м'яких меблях. Висохлий жир вбирається у волокна тканини, і його видалити стає непросто. Звичайно, можна замовити професійне чищення, але послуга клінінгу не з дешевих. У цьому матеріалі ми розповімо, як почистити оббивку дивана від жирних та інших плям власними силами.

Якщо ви вирішили почистити засмальцований диван в домашніх умовах, вам знадобляться такі підручні засоби та матеріали:

  • етиловий спирт;
  • господарське мило;
  • кухонна сіль;
  • губка для миття посуду;
  • м'яка тканина, будь-який рушник;
  • нашатир.

Фото: Getty Images

Видалення плям з оббивки дивану залежить від причини появи.

Пляму невідомого походження можна видалити за допомогою соди. Для цього змочіть забруднене місце водою, потім посипте його харчовою содою та залиште на 30 хвилин – 1 годину. Після цього акуратно зберіть залишки засобу вологою тканиною.

Пляму від пива прибере господарське мило. Натріть милом уражену ділянку та залиште на деякий час. Потім змочіть серветку і зберіть залишки мила.

Читайте також: Як почистити оббивку дивана від плям: 10 лайфхаків для прибирання.

Плями від воску легко видаляються за допомогою праски. На забруднене місце покладіть чистий аркуш паперу та зверху пройдіться гарячою праскою. Залишки воску мають залишитися на папері. Якщо з першого разу не вдалося усунути пляму, повторюйте процедуру до повного зникнення воску.

Прибрати жуйку з дивана можна дуже простим способом. Прикладіть до жувальної гумки лід і зачекайте, щоб вона затверділа. Коли жуйка замерзне, акуратно відсмикніть її, використовуючи ніж або інший гострий предмет.

Пляма від помади добре забирається спиртом. Змочіть ватний диск і ретельно потріть забруднене місце, при цьому слідкуйте, щоб пляма не розтеклася. В кінці протріть цю область вологою тканиною.

Фото: Getty Images

Пляму від вина очистить кухонна сіль. Засипте сіллю забруднену ділянку на дивані та залиште приблизно на одну годину. Потім візьміть ватний диск, змочіть його в етиловому спирті та протріть пляму, засипану сіллю.

Читайте також: Найкращі саморобні засоби для чищення килимів, які видаляють будь-які плями.

Щоб прибрати пляму від кави, скористайтеся господарським милом. Натріть уражену ділянку милом, а через деякий час протріть вологою серветкою.

Жирна пляма. У боротьбі з найнеприємнішим забрудненням допоможуть 3 засоби: нашатир, сіль, засіб для миття посуду. Спочатку на брудну ділянку насипте сіль, добре протріть тканиною і залиште на деякий час. Миючий засіб розведіть у теплій воді та отриманим мильним розчином обробіть пляму. Якщо після цих процедур забруднення не зникне, потріть зверху нашатирним спиртом.

Вивести пляму від соку допоможе нашатирний спирт та оцет. Змішайте ці два компоненти в рівних пропорціях і отриману суміш нанесіть на забруднену ділянку. Через деякий час протріть вологою ганчіркою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару