Лайм

Коли вкривати троянди на зиму: досвідчені квітникарі не роблять цього до стійких приморозків

Прості поради полегшать догляд за квітами

В осінній період троянди слід не лише обрізати, але й укрити на зиму. Детальніше про те, як правильно це зробити та на які моменти варто звернути особливу увагу, розповідається у цьому матеріалі.

Так, досвідчені квітникарі радять укривати кущі троянд лише після настання стійких похолодань і зниження температури до -5° C. Пояснюється це тим, що незначні осінні приморозки загартовують рослину.

Читайте також: Чи потрібно викопувати жоржини на зиму: практичні поради, щоб зберегти квіти.

Фото: unsplash.com

Що стосується найбільш зимостійких паркових троянд, то їх варто підгорнути садовим ґрунтом на висоту 20-30 см. Інші групи культур рекомендується вкрити ялиновим гіллям, зробивши із нього курінь. При цьому можна злегка стягнути кущ за допомогою шпагату або просто нагорнути біля основи трохи сухого листя та накрити шматком шиферу.

Найкраще укривати квіти цього виду у суху погоду, коли кущі не є вологими.

У теплих регіонах можуть розпускатися осінні квітки, навіть не зважаючи на похолодання. Тому можна висаджувати нові кущі у цей період. Переваги осінньої посадки наступні: квіти встигають гарно вкоренитися, добре розвиваються і починають цвісти раніше тих, що були посаджені навесні або влітку.

Читайте на тему: Чи потрібно щороку викопувати тюльпани: поради досвідчених квітникарів.

Перед посадкою слід перевірити саджанці рослин, аби вони відповідали стандартам посадкового матеріалу, а саме: троянди мають бути міцними, мати 2-3 стебла, без ознак хімічних пошкоджень, хвороб та шкідників.

Фото: unsplash.com

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чи потрібно поливати картоплю на городі: відповідь досвідчених садівників

Як часто потрібно поливати картоплю на городі, коли поливи проводити не можна, а також скільки води необхідно виливати під кожну рослину

Час готувати літній гардероб: які фасоні і кольори будуть в моді цього літа

Відомий український дизайнер Андре Тан розповів про найпопулярніші тренди літа, серед яких речі з легких тканин та декор у вигляді квітів

Ягоди будете збирати відрами: ефективне підживлення для малини навесні

Яке добриво слід використовувати для ремонтантної малини навесні, як правильно підготувати, розводити та вносити курячий послід