RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Чи потрібно щороку викопувати тюльпани: поради досвідчених квітникарів

Щорічно квітникарям радять викопувати більшість сортових тюльпанів та висаджувати наново, адже стара цибулина відмирає та з'являється на її місце нова або навіть не одна. Робити це треба за кількома правилами.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Які рослини треба обов'язково вкривати на зиму, щоб вони не вимерзли

Садівники пояснюють, що якщо не викопати тюльпани, то наступного року вони тіснитимуть один одного та забиратимуть живлення, а також можуть виникнути хвороби.

Коли викопувати тюльпани

Період викопування тюльпанів залежить від погоди та сорту, але оптимальний час - від середини червня до початку липня. Також по самому тюльпану буде видно, що пора це зробити. В нього повністю пожовтіє верхнє листя, а нижнє стане трохи жовтуватим, тому що майже всі запаси живлення пішли у цибулини.

Якщо викопати раніше - недобереться маса цибулин і втратиться цвітіння. Якщо копати пізніше, то листя засохне, а гніздо цибулин розсиплеться.

Копати треба лопатами чи вилами одразу гніздами, не обриваючи бадилля. Розкладають квіти у темному місці, щоб листя повністю засохли, тоді легше відділяться від цибулин. Далі їх перебирають, видаляють хворі та пошкоджені, а потім кладуть у тепле приміщення.

Коли закладати нові квіти

Період закладки квітки - перші 3-4 тижні після викопування. У цей час потрібно підтримувати оптимальну температуру - не менше +23...+25 градусів, а для торочкуватих тюльпанів +25...+27°C. Для подальшого зберігання до осінньої посадки тюльпанам достатньо +18... +20 градусів.

Раніше ми розповідали, що і в які дні можна посадити в жовтні.

  • Вас може зацікавити:

Як підготувати гладіолуси до зими: поради і лайфхаки досвідчених садівників

Груба помилка садівників, через яку гортензія може не зацвісти наступного року

Токсична краса: шість кімнатних рослин, які можуть бути небезпечними для домашніх тварин