Лайм

Жмих від кави не варто викидати: корисні способи домашнього застосування гущі

Як використовувати кавову гущу

Свіжозварена кава - смачний і пробуджувальний напій, який має велику кількість шанувальників. Випиваючи чашку ароматного еспресо, кавомани просто зливають кавовий залишок, не замислюючись про те, що таким чином позбавляють себе безкоштовних косметичних засобів, добрив та корисних побутових речей. theLime розповість, як грамотно використовувати жмих від кави.

Читайте також: Допоможе звичайний чорний чай: прості способи змусити фіалку цвісти.

Фото: unsplash.com

Застосування у побуті

Кавовий жмих можна використовувати як миючий засіб для посуду. Гуща від кави відмиє всі засохлі забруднення на тарілках і додасть посуду приємного аромату.

Ще одне корисне застосування – "фарба" для темних меблів. Якщо на столі або тумбочці з'явилася подряпина, то кава допоможе її прибрати. Проваріть жмих у воді до утворення насиченого кольору. Змочіть ватний диск або кухонну губку в кавовому розчині і втирайте в меблі, доки дефект не зникне.

Кавовий жмих може замінити магазинний освіжувач повітря. Висушіть його, насипте в невелику миску і поставте в холодильник, кухонну шафу або інше місце, де з'явився неприємний запах.

Висушена кавова гуща допоможе прибрати неприємний запах взуття. Загорніть жмих в марлю і помістіть у черевики. У такому вигляді також можна використовувати каву як засіб проти молі.

Фото: unsplash.com

Якщо в оселі або на дачі завелися мурахи, посипте щілини висушеним кавовим жмихом. Кавовий аромат також не люблять равликі. Щоб позбутися шкідників городники посипають грядки гущею, що залишилася від випитої кави. Для більш ефективного результату каву з'єднують з цедрою апельсина.

Комбінацію кава + апельсин не люблять й коти. Якщо улюбленці використовують клумбу як туалет, розподіліть цю суміш на поверхні ґрунту.

Взимку кавову гущу використовують для зледенілих доріжок. Жмих з'єднують із сіллю і цю суміш посипають на лід. Такий склад запобіжить ковзанню та не пошкодить взуття, на відміну від чистої солі.

Читайте також: Чим посипати слизькі доріжки біля будинку: пісок – не єдиний варіант.

Кавовий жмих в косметології

Кавова гуща може стати чудовим скрабом для тіла. Її змішують з оливковою олією та круговими рухами втирають у шкіру. Якщо розтопити звичайне мило, змішати його з кавовим жмихом і дати застигнути, вийде чудовий твердий скраб для тіла.

Кавовий скраб не рекомендується використовувати для обличчя. Грубі частки кави можуть пошкодити шкіру, особливо зону навколо очей, де шкіра дуже ніжна.

Фото: Getty Images

Кава як добриво

Кава містить калій, фосфор, азот, вітаміни, марганець та цинк. Тому кавова гуща цілком може виступати як добриво. Проте важливо не переборщити, щоб не зробити ґрунт занадто кислим і не порушити ріст рослин. На 1 літр ґрунту використовують не більше столової ложки кавового жмиху.

При посадці редиски та моркви висушену каву насипають на дно борозенки і злегка присипають невеликим шаром землі. Зверху викладають насіння і знову присипають ґрунтом. Жмих удобрить землю і відлякає шкідників.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу