Лайм

Топ-5 швидких та дієвих способів позбутися неприємного запаху на кухні

Прості рекомендації полегшать прибирання

З неприємним запахом у домі рано чи пізно може зіштовхнутися кожна господиня. Так трапляється через те, що причини його появи не завжди вдається розпізнати одразу, тому може знадобитися якийсь час. Раніше ми розповідали, як прибрати запах у мікрохвильовці, а цього разу поділимося порадами, які допоможуть підтримувати приємний аромат на всій кухні.

Читайте також: Як освіжити диван: позбутися плям і запаху допоможуть сіль, оцет і чайні пакетики.

Фото: unsplash.com

Харчова сода або оцет

"Ці компоненти чудово поглинають запах. Все, що потрібно, - це залишити миску з водою та одним із цих інгредієнтів на ніч", - каже виданню BestLife експерт з прибирання Емма Рострон. Вона радить час від часу використовувати цей спосіб для ефективного прибирання. "Використовуйте щось із цих компонентів, щоб усунути запахи в кімнаті. Просто знайдіть якесь місце у кутку, де ви зможете залишити миску з содою чи оцтом, а зранку прибрати її та насолодитись результатом", - додає спеціалістка.

Правильна вентиляція

"Циркуляція повітря - ключовий аспект позбавлення від неприємних запахів. Щоб прибрати запах, в першу чергу потрібно забезпечити правильну вентиляцію на кухні, - пояснює ще один фахівець Бен Макінерні. - Ви можете покращити якість вентиляції, відкривши вікна чи увімкнувши витяжку над плитою".

Регулярно перевіряйте вміст холодильника

"Саме він є одним із найпоширеніших джерел неприємного запаху, і це не завжди трапляється через зіпсовані продукти. Переконайтеся, що ви вчасно викидаєте зіпсовану їжу, але якщо після цього запах все ще залишається, ретельно огляньте ту частину холодильника, де може бути якась розлита рідина чи залишки від продуктів", - пояснюють експерти.

Читайте на тему: Навіщо ставити туалетний папір у холодильник: дієвість цього лайфхаку підтверджують експерти.

Фото: unsplash.com

Очищайте раковину

Кухонна мийка - ще одне джерело неприємного запаху. Мийте не лише посуд і руки, а також і саму раковину. У ній можуть застрягати шматочки харчових відходів, які потім сприяють появі неприємного запаху. Обов'язково використовуйте якісний засіб для очищення каналізації. Просто вилийте його в каналізацію та залиште на 15-30 хвилин (читайте інструкцію на етикетці). Після закінчення зазначеного часу вилийте в раковину окріп з чайника, щоб прибрати залишки. Повторювати цей процес потрібно до тих пір, поки запах повністю не зникне. У якості профілактики таку маніпуляцію можна робити один раз на тиждень.

Підтримуйте чистоту та полегшуйте прибирання

Наприклад, використовуйте пергаментний папір чи фольгу під час випікання, щоб не сильно забруднювати деко. Також протирайте поверхні: підвіконня, стільниці, стільці, побутову техніку та тканини (штори чи подушки для сидінь). Використовуйте засоби-ароматизатори, які створюють у кімнаті приємний аромат. Однак ставтеся до цього уважніше, якщо ви чутливі до різних компонентів у їхньому складі та маєте алергію.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги