Лайм

Як почистити пральну машину від вапняного нальоту і цвілі: доступний домашній метод

Цей засіб є майже у кожному будинку

Щоб одяг після прання був чистим і приємно пахнув, а пральна машина працювала довго і справно, її потрібно періодично чистити. Для цього існують як спеціальні засоби, так і народні. Наприклад, звичайний оцет добре справляється із пліснявою в барабані, а також усуває неприємний запах.

Читайте також: Чому речі після прання погано пахнуть: поширені помилки, яких слід уникати.

Фото: Getty Images

Проте занадто часте використання оцту для чищення може призвести до пошкодження шлангів пральної машини, а також вивести з ладу ту її частину, яка запобігає протіканню. Альтернативний лайфхак, який допоможе у господарстві без істотних збитків - звичайна сода.

200 г харчової соди або 100 г кальцинованої додайте в порожній барабан і запустіть гаряче прання. Також можна насипати соду в порошкоприймач, після чого запустити прання з температурою води близько 60 градусів. Через півгодини поставте прання на паузу, зачекайте кілька годин, поки засіб подіє, після чого доведіть цикл прання до кінця.

Читайте також: Як позбутися чорної плісняви на гумовому ущільнювачі пральної машини.

При контакті з гарячою водою сода впорається з накипом (вапняним нальотом), а також із пліснявою, що неприємно пахне, бактеріями та іншими забрудненнями в пральній машині. Більш того, їй вдасться розчинити також і відкладення мийних засобів в порошкоприймачі.

Щоб пральна машина залишалася чистою та без запаху, чистити її рекомендується раз на місяць. Також сода допоможе очистити гумовий ущільнювач дверцят пральної машини від плісняви.

Цікаві новини для вас:

Допоможе звичайний оцет: дієвий спосіб позбутися білих розводів на взутті.

Як захистити відкриті банки з консервацією від плісняви: спосіб досвідчених господинь.

Протирайте двічі на місяць: саморобний засіб для вікон, який захистить їх від конденсату.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита