Лайм

Ворожіння на свято Маланки: як дізнатися свою долю в ніч на 1 січня

Прості способи для тих, хто вірить і дотримується стародавніх ритуалів

Після переходу ПЦУ на новоюліанський календар дати великих церковних свят змістилися на 13 днів. Свято Маланки (Щедрий вечір) цьогоріч українці вперше відзначають 31 грудня (замість 13 січня). В ніч на 1 січня можна отримати найточніші прогнози про своє майбутнє. Тому незаміжні дівчата за допомогою різних ворожінь намагаються з'ясувати ім'я свого судженого, чи вийдуть вони заміж у новому році, а також, скільки в них буде дітей. theLime зібрав для вас найкращі ворожіння на Щедрий вечір 2023.

Читайте також: Щедрий вечір в Україні відзначають 31 грудня: що має бути на святковому столі.

Ворожіння на гребінці

Перед сном причешіть волосся і залиште гребінець на ніч під подушкою з такими словами: "Наречений ти мій, ряжений, ти уві сні до мене прийди і голову мою причеши". Кажуть, що уві сні ви можете побачити свого майбутнього чоловіка, а також дізнатися його ім'я.

Ворожіння "Кораблик"

Візьміть миску або тазик і наповніть водою на третину. З половини волоського горіха дістаньте ядерце і прикріпіть у середину маленьку свічку. Кораблик має триматися на воді. Візьміть маленькі листочки паперу, напишіть на кожному по чоловічому імені та акуратно надріжте. Тепер прикріпіть папірці до борту миски. Запускайте кораблик із запаленою свічкою. До якого листка припливе, так і зватимуть вашого майбутнього чоловіка.

Ворожіння на варениках

Цей вид ворожіння підходить для великих компаній. Господиня ліпить вареники, у кожен з яких вкладає якийсь сюрприз. Залежно від начинки, що попалася, людині і робиться передбачення на весь рік. Той, хто знайшов каблучку, найближчим часом має одружитися або вийти заміж, монетка принесе фінансове благополуччя, а пересолений вареник - сльози. Той, кому дісталася у варенику кісточка від вишні – нехай готується до майбутнього поповнення у сім'ї.

Читайте також: Новий календар ПЦУ: усі дати православних свят на 2024 рік.

Ворожіння на дітей

Для цього ворожіння потрібно налити в чарку води, опустити туди каблучку та виставити на ніч на мороз. Вранці, забравши ємність з морозу, уважно розглянути горбики або ямки, що утворилися. Кількість опуклостей вказує, скільки буде в сім'ї хлопчиків, а вм'ятин – дівчаток.

Ворожіння на весілля

Вам знадобиться глиняна миска, три жмені чистого пшона і три каблучки - золоте, срібне і з простого металу. Потрясіть каблучки в долонях і покладіть їх у миску. Засипте крупою так, щоб їх не було видно і залиште на ніч біля ліжка. Вранці, не встаючи з ліжка, опустіть руку в миску і дістаньте жменю пшона. Якщо вам попадеться проста каблучка, то заміж ви навряд чи вийдете наступного року, оскільки буде багато претендентів. Срібна прикраса - заручини, а золота каблучка говорить про те, що у вас буде весілля. Якщо ж ви витягнете пшоно без каблучки - нічого у вашому житті не зміниться.

Раніше ми розповідали, яку кутю готувати на Щедрий вечір: традиційний український рецепт.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво