Лайм

Експерти назвали кімнатні рослини, які допомагають боротися з конденсатом на вікнах

Скористайтеся цією красивою хитрістю, яка буде радувати око

Конденсат на вікнах - поширена в зимовий період проблема, яка може призвести до появи цвілі (і це викличе ще більше клопотів). Проте вирішити питання можна доволі легко - розмістивши у своєму домі певні види кімнатних рослин. Про які саме види йдеться та у чому їхня позитивна особливість, розповіли фахівці порталу Express.

Читайте також: Чому опадає листя на грошовому дереві: неправильний полив може загубити рослину.

Фото: unsplash.com

Сансев'єрія трисмугова (Dracaenatrifasciata)

Ця рослина ефективно бореться з конденсатом завдяки своїм крихітним порам, які є в її листках. За допомогою цих продихів відбувається так звана транспірація - рослина поглинає надлишок вологи з повітря та запобігає конденсату. Уночі ця квітка випускає вологу назад у у вигляді водяної пари. Даний безперервний цикл поглинання та виділення допомагає збалансувати рівень вологості та зменшити ймовірність конденсації у приміщенні.

Мирна лілія

Це ще одна рослина, яка підходить для боротьби із конденсатом. За допомогою того ж самого процесу, про який йшлося вище, квітка поглинає вологу з повітря через свої листки, і ця волога згодом знову повертається у приміщення, що також підтримує баланс вологості у кімнаті та зменшує конденсат на поверхнях.

Хлорофітум інша (рослина-павук)

Ця квітка також підходить для того, аби прибрати зайву вологу в оселі. Крім цього, вона також відмінно очищає повітря.

"Рослина-павук проста та бюджетна у догляді, вона вбирає вологу через листя і одночасно збалансовує рівень вологості у приміщенні, - говорять експерти. - В цілому ця квітка сприяє більш здорові атмосфері у повітрі та зменшує кількість конденсату".

Читайте на тему: Дуже вимоглива до вологості: як врятувати кімнатну пальму, у якої сохне листя.

Фото: unsplash.com

Бостонська папороть

Якщо ви любите тропічні рослини, то зверніть увагу на цей варіант квітки. Вона активно поглинає надлишок вологи через свої пишні листки. Так само як і сансев'єрія трисмугова, папороть забезпечує високий рівень транспірації: швидко вбирає та віддає вологу. Ця рослина допомагає знизити рівень вологості, при цьому зменшуючи Ймовірність появи конденсату на вікнах, стінах чи інших поверхнях.

Алое вера

Вона бореться з конденсатом, поглинаючи вологу з повітря через корені та вивільняючи її назад через листя. Ця рослина не є таким ефективним вологопоглиначем, як інші перелічені рослини, але вона ефективно прибирає конденсат.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLimeі дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу